aA
Viceministrai vienas po kito kreipiasi į teisėsaugos institucijas, prašydami suteikti turimą medžiagą, galinčią kelti abejonių dėl einamų pareigų. Penktadienį to paprašė vidaus reikalų viceministras Algimantas Juocevičius, o ketvirtadienį - aplinkos viceministras Almantas Petkus.
Dar vienas viceministras aiškinasi, kodėl yra „juodajame sąraše“
© DELFI / Šarūnas Mažeika

"Siekdamas išvengti abejonių dėl mano veiklos skaidrumo ir teisėtumo, kreipiausi į atitinkamas institucijas, kad būtų išvengta galimai tikrovės neatitinkančių interpretacijų viešojoje erdvėje", - pranešime spaudai cituojamas A. Juocevičius.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė birželio 10 d. pranešė apie Specialiųjų tyrimų tarnybos jai pateiktą pažymą dėl galimai neskaidriai dirbančių viceministrų. Joje, kaip teigiama pranešime spaudai, paminėti 9 viceministrai iš 5 ministerijų.

Vadovaudamiesi Asmens duomenų apsaugos, Korupcijos prevencijos ir Kriminalinės žvalgybos įstatymų nuostatomis, viceministrai kreipėsi į teisėsaugos ir kontrolės institucijas prašydami suteikti jam visą teisėtai surinktą informaciją, galinčią kelti pagrįstų abejonių dėl jų darbo skaidrumo.

Prašymai suteikti informaciją išsiųsti Specialiųjų tyrimų tarnybai, Generalinei prokuratūrai, Valstybės saugumo departamentui, Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai, Valstybinei mokesčių inspekcijai prie Finansų ministerijos ir Policijos departamentui prie Vidaus reikalų ministerijos.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.