aA
Antrajai kadencijai išrinktos prezidentės Dalios Grybauskaitės komandoje laukiama didelių pokyčių – joje neliks kai kurių dabartinių įtakingų patarėjų.
D. Grybauskaitės komandoje - permainų vėjai
© DELFI / Šarūnas Mažeika

Jau prieš kurį laiką prezidentė užsiminė, kad be kita ko laukia tam tikri pokyčiai jos patarėjų korpuse, primena „Verslo žinios“. „Be jokios abejonės, būtina derinti ir patirtį, ir naujų idėjų reikia. Manau, kad kai kurie pokyčiai bus, bet nemanau, kad reikėtų viską šluoti arba valyti“, – tuojau po sėkmingų prezidento rinkimų sakė ji.

Bet iki šiol nėra skelbiama, kokie tie pokyčiai bus. Prezidentūra, atsakydama į „Verslo žinių“ klausimus apie numatomus patarėjų pasikeitimus, buvo lakoniška. Bet leista suprasti, kad prezidentės komandos atnaujinimas yra numatytas. „Prezidentės patarėjų sąrašas bus patikslintas ir atsiųstas po liepos 12 d.“, – teigiama prezidentės spaudos tarnybos ketvirtadienį atsiųstame trumpame atsakyme.

Neoficialiomis žiniomis, gali pasikeisti iki trečdalio visų dabartinių patarėjų, tarp jų – ir vyriausiųjų patarėjų. Būsimoje komandoje greičiausiai neliks Nerijaus Udrėno, vadovaujančio prezidentės ekonomikos patarėjų grupei. Jis pats nepaneigia tokios galimybės. Pasiteiravus, ar jau apsisprendė, kur dirbs po mėnesio, kai jau nebeliks prezidentės komandoje, patarėjas nusijuokė: „Jums tikrai smalsu išgirsti atsakymą į šį klausimą? Na, bent kol kas neatsakysiu į jį. Atsiprašau...“

VŽ šaltinių duomenimis, p. Udrėnas dairosi naujų iššūkių energetikos sferoje arba grįš dirbti į finansų sektorių, iš kurio ir yra atėjęs į Prezidentūrą - jis yra buvęs SEB banko vyriausiasis analitikas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.