aA
Dėl draugystės su penkis kartus teistu kaliniu jauna šiaulietė buvo pasiryžusi bet kam, kad tik jam įtiktų ir galėtų patenkinti visus nelaisvėje esančio bičiulio įnorius.
Dėl draugystės su vedusiu kaliniu šiaulietė pametė galvą: lemtinga pažintis internete
© Shutterstock nuotr.

Tačiau galvą dėl kalinio pametusi mergina dabar turėtų rautis plaukus – jeigu ne jos per internetines pažintis susirastas draugas, ji nebūtų pakliuvusi į teisėsaugos pareigūnų akiratį.

Vilniaus miesto apylinkės teismas paskelbė, kad 27 metų šiaulietė Jolanta R. kartu su Marijampolės pataisos namuose bausmę dėl vagystės atliekančiu 31 metų širvintiškiu Tomu Rulinsku pasikėsino sukčiauti, kai iš vienos pagyvenusios moters išviliojo banko sąskaitoje esančius pinigus.

Teisėjas Robertas Rainys nutarė, kad bausmę atliekančio draugo nurodymus vykdžiusiai Jolantai R. turi būti skirta vienerių metų laisvės apribojimo busmė, tuo metu ją į pinkles įtraukusiam T. Rulinskui buvo skirta reali vienerių metų dešimties mėnesių laisvės atėmimo bausmė.

Pasak teismo, Jolanta R. buvo gerai pažįstama su laisvės atėmimo bausmę atliekančiu T. Rulinsku, ne kartą važiavo jo lankyti ir net šiam bandė perduoti uždraustus daiktus.

Bylos duomenimis nustatyta, kad T. Rulinskas veikė pagal tokią pačią sukčiavimo schemą, kuri buvo panaudota ir prieš garsiąją Seimo narę – socialdemokratė Marija Aušrinė Pavilionienė taip pat buvo patikėjusi jai paskambinusiais telefoniniais sukčiais.

Bylos duomenimis nustatyta, kad praėjusių metų kovo 30-osios rytą, apie 9 val., viena garbingo amžiaus vilnietė į fiksuoto ryšio telefoną sulaukė skambučio – jai paskambinęs vyriškis prisistatė esantis Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) pareigūnas.

Vyras moteriai aiškino, kad iš jos banko kortelės plaunami pinigai, todėl reikia kuo skubiau ją blokuoti.

„FNTT pareigūnu prisistatęs vyras paprašė sudiktuoti visus kortelės prisijungimo kodus, aš taip ir padariau – pasakiau visus savo elektroninės bankininkystės „Swedbanke“ prisijungimo kodus“, – vėliau jau tikriesiems pareigūnams kalbėjo vilnietė.

Kad yra apgauta, ji suprato labai greitai – paskambinusi į banką sužinojo, jog nuo sąskaitos nuimti 4 tūkst. Lt. Moterį dar labiau pribloškė prie pinigų pervedimo nurodyta paskirtis – „dovana“.

Ikiteisminį tyrimą pradėję pareigūnai netrukus išsiaiškino, kad iš nukentėjusiosios pinigai buvo pervesti į Jolantos R. sąskaitą. Iš karto po pinigų pervedimo mergina jau buvo spėjusi nusiimti tūkstantį litų, ji taip pat bandė išgryninti ir didesnę sumą, tačiau šią operaciją užblokavo bankas.

Tuomet Jolanta R. nuėjo į banko skyrių ir pateikusi dokumentus paprašė nuimti 3 tūkst. Lt. Tačiau toks elgesys banko darbuotojai sukėlė įtarimą – Jolanta R. buvo sulaikyta. Ji pensininkei sugrąžino bankomate nuimtus pinigus.

Baudžiamojon atsakomybėn patraukta Jolanta R. pareigūnams pasakojo, kad su T. Rulinsku susipažino maždaug prieš du mėnesius „per pažintis internetu“.

„Jis papasakojo, kad atlieka bausmę – iš pradžių susirašinėjome laiškais, po to jis paprašė, kad duočiau savo banko sąskaitos elektroninės bankininkystės kodus ir slaptažodžius, nes man perves pinigų“, – mergina teigė, kad laiškus rašė į Marijampolės pataisos namus.

Pasak jos, vieną rytą į mobiliojo ryšio telefoną paskambinęs T. Rulinskas pranešė, kad pervedė 4 tūks. Lt ir reikia kuo skubiau juos nuimti.

Mergina tikino, jog nieko blogo neįtarė, nerimauti ėmė tik tuomet, kai banko darbuotoja, paėmusi dokumentus, ilgai jų negrįžo, o po kiek laiko atvyko policininkai ir ją sulaikė.

Tuo metu apie artimą draugystę šiaulietei čiulbėjęs širvintiškis pareiškė, kad nė neketino sukčiauti – esą pats tapo sukčių auka.

Vyras teigė, kad dar būdamas laisvėje susipažino su vaikinu, vardu Olegas, tačiau nei jo pavardės, nei kontaktinių duomenų negalėjo nurodyti.

„2013-ųjų sausį jis mane susirado – paskambino telefonu, – sakė T. Rulinskas. – Iš pradžių tiesiog bendravome, jis nieko neprašė, o po poros mėnesių pasiūlė užsidirbti pinigų. Jis man nesakė, ką reikės daryti, tik užsiminė, kad reikės patikimo žmogaus sąskaitos. Sutikau, nes man buvo reikalingi pinigai – už tai jis man į sąskaitą žadėjo pervesti tūkstantį litų“.

T. Rulinskas teigė, kad Olegui nutarė duoti savo draugės sąskaitą, kuriai vėliau ir buvo pervesti pinigai. Kalinys teigė, kad iš to nieko neuždirbo, nes „Jolanta buvo pagauta“.

Tokia kalinio versija teismas nepatikėjo – nukentėjusiajai FNTT pareigūnu prisistatęs vyras skambino iš Marijampolės pataisos namų teritorijos.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.