aA
Praėjusią savaitę Kėdainiuose įvykdyti du panašaus pobūdžio plėšimai. Birželio 5 d. pas kėdainietę M. L. (gimusią 1941 m.) į namus įsiveržė jaunuoliai, kurie reikalavo pinigų, prieš moterį naudojo jėgą.
Plėšimais įtariamas E  B
Plėšimais įtariamas E B
© Kauno aps. VPK

Išsigandusi senolė atidavė pinigus, o nusikaltėliai išeidami dar pavogė du mobiliojo ryšio telefonus ir raktų ryšulį. 

Kitas nusikaltimas įvykdytas praėjus dviem dienoms, birželio 7 d. Prieš pat vidurnaktį į kėdainietės A. S. (gimusios 1930 m.) namus įsiveržė vyrai, kurie moterį smaugė, dusino, daužė jos galvą į grindis, kraustė spinteles. Išgirdę budrios kaimynės šauksmus, tąsyk plėšikai paspruko, praneša Kauno apskrities policija.

Dar po dviejų dienų, birželio 9-ąją, Kėdainiuose įvykdyta atvira vagystė. Du nepažįstami vyrai namo parvedė neblaivų kėdainietį, kurio sutuoktinė N. F. (gimusi 1937 m.), norėdama atsidėkoti, iš piniginės išėmė 7 Lt ir padavė vienam iš jų, o kitas tuo metu pastūmė moterį ir išplėšė iš rankų piniginę su joje buvusiais pinigais.

Kriminalinės policijos skyriaus pareigūnai, tirdami šiuos nusikaltimus, operatyviai nustatė, sulaikė įtariamuosius ir užkirto kelią kitiems jų nusikaltimams, kuriuos jie galėjo įvykdyti. 

Birželio 11 d. 48 valandoms sulaikyti du įtariamieji. Tai Kėdainių r. gyventojas V. L. (gimęs 1987 m.) ir iš Šilutės r. pas jį atvykęs E. B. (gimęs 1983 m.). Įtariamieji ne kartą teisti, neseniai grįžę iš įkalinimo įstaigos. Ketvirtadienį prokuratūroje sprendžiama dėl sankcijų jiems skyrimo.

,,Dėkoju Kriminalinės policijos skyriaus pareigūnams, kurie, negailėdami savo laiko, dirbdami viršvalandžius, taip operatyviai, sėkmingai ir profesionaliai išaiškino šiuos nusikaltimus. Tai puikus darbuotojų profesionalumo, atsakingumo ir kompetencijos įrodymas. Šioje situacijoje tikiuosi ir produktyvaus bendradarbiavimo su visuomene – pareigūnai labai laukia informacijos iš galimai nukentėjusiųjų“, - sako Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kėdainių rajono policijos komisariato viršininkas Gintautas Dirmeikis.

Turima duomenų, kad minėti asmenys galėjo įvykdyti ir daugiau panašaus pobūdžio nusikaltimų. Tad policijos pareigūnai prašo piliečius, kurie yra nukentėję nuo nuotraukose matomų piliečių, kreiptis į Kriminalinės policijos skyriaus vyresnįjį tyrėją Kęstutį Pilinkų (Kėdainiai, A. Mickevičiaus g. 25, 107 kab.), skambinti Kriminalinės policijos skyriaus viršininkei Dianai Mikalauskaitei tel. (8 347) 68 716, Kriminalinės policijos skyriaus vyresniajam tyrėjui Egidijui Muraškinui tel. (8 347) 68 723 arba pranešti bendruoju pagalbos telefonu 112.

Policija primena, kad net būnant namuose būtina imtis visų atsargumo priemonių. Buto ar namo duris reikia visada užrakinti, nesvarbu, ar dienos, ar nakties metu. Į namus pasibeldus nepažįstamiems žmonėms, nereikia jų iš karto įleisti – pravartu pažiūrėti pro durų akutę, atidžiai apžiūrėti atvykusiuosius, išsiaiškinti, kokiu tikslu jie apsilankė. Apie įtartinus nepažįstamuosius būtina pranešti policijai tel. 112.

Plėšimais įtariamas V  L
Plėšimais įtariamas V L
© Kauno aps. VPK
www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.