aA
Premjeras Algirdas Butkevičius vis dar nesutinka įvardyti nė vieno viceministro iš tų, kurie pagal Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pažymą atsidūrė vadinamajame "juodajame sąraše".
A. Butkevičius pasakė, ką galvoja apie „juodąjį sąrašą“
© DELFI / Tomas Vinickas

Pasak jo, spekuliavimai, kurie viceministrai yra jame, o kurie ne, neduoda jokios naudos.

"Šita informacija, kuri yra viešai pateikta, yra labai blogas atvejis. Vargu, ar bus toliau atliekamas kažkoks tyrimas", - trečiadienį sakė jis.

Paklaustas, kokį tyrimą turi omenyje, Premjeras pasiūlė dėl to kreiptis į STT vadovą.

"Aš nežinau, paklauskite STT vadovo", - teigė A. Butkevičius.

Jis sakė esantis ramus dėl galimų STT įtarinėjimų, kad viceministrai gali būti susikompromitavę, nes, anot jo, "ši Vyriausybė dirba labai skaidriai".

"Praeitoje Vyriausybėje buvo įvairiausių įtarimų netgi ministrams. Kai kurie praėjusios Vyriausybės viceministrai buvo nuteisti ir aš nežinau, kodėl šiuo metu yra taip sureikšmintas šis klausimas. Kol kas nė vienam viceministrui netgi nėra pareikšti įtarimai", - kalbėjo A. Butkevičius.

Jis nekomentavo Seimo pirmininkės žodžių - neva šis "juodasis sąrašas" yra prezidentės Dalios Grybauskaitės šantažas valdantiesiems.

"Nežinau, kas ką sakė, aš kalbu už save", - sakė A. Butkevičius.

Jis normaliai vertina ir tai, kad L. Graužinienė rengiasi pakviesti STT vadovą Saulių Urbanavičių pokalbiui, kad išsiaiškintų, kokie viceministrai yra įtariami kaip galintys būti susikompromitavę ir kuo konkrečiai jie yra kaltinami.

"Kiekvienas vadovas turi teisę pasikviesti STT vadovą, kad šis jam pateiktų informaciją dėl susikompromitavusių ar įtariamų. Aš taip pat kviečiausi STT vadovą, kad jis man pateiktų informaciją dėl ministrų ir viceministrų", - tikino A. Butkevičius.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.