aA
Buvęs Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovyčius ir buvę aukšto rango pareigūnai iš Ukrainos saugumo tarnybos (UST) bei Gynybos ministerijos, šiuo metu esantys Maskvoje, išdavė Rusijai slaptą informaciją.
Viktoras Janukovyčius ir Vladimiras Putinas
Viktoras Janukovyčius ir Vladimiras Putinas
© AP/Scanpix

Per televiziją „5 kanal“ apie tai pareiškė Ukrainos vidaus reikalų ministro patarėjas Antonas Geraščenka, rašo unian. net.

„Du buvę gynybos ministrai šiuo metu yra Rusijoje. Slapti informacijos turėtojai, iškloję viską apie karines pajėgas. Rusijoje yra ir du buvę UST viršininkai. Ten yra ir buvęs užsienio žvalgybos tarnybos vadovas Grigorijus Iljašovas“, - pareiškė jis.

„Be to, Rusijoje yra ir buvęs vyriausiasis ginkluotųjų pajėgų vadas Janukovyčius. Rusijai buvo žinomas išsidėstymas, visa materialinė bei moralinė Ukrainos pajėgų būklė“, - pabrėžė A. Geraščenka.

Jo teigimu, Ukraina nebuvo pasirengusi tokio pobūdžio konfliktui.

„Tai vadinamas hibridinis karas, kai Rusija neįveda čia oficialių pajėgų, bet įveda savo smogikus, samdytus asmenis, finansuojamus Janukovyčiaus šeimos ir, galbūt, kitų Rusijos fondų“, - kalbėjo jis.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.