aA
Europos Sąjungos (ES) ir NATO pareigūnai atsisakė pripažinti Pietų Osetijoje sekmadienį vykusių parlamento rinkimų rezultatus, informuoja "Reuters".
Vakarai nepripažįsta rinkimų Pietų Osetijoje
© DELFI / Šarūnas Mažeika

"Šie rinkimai neprisideda prie ilgalaikio ir tvaraus taikos susitarimo Gruzijoje. NATO sąjungininkai nepripažįsta Abchazijos ir Pietų Osetijos regionų nepriklausomybės ir juos laiko Gruzijos dalimi", - kalbėjo NATO generalinis sekretorius Andersas Foghas Rasmussenas.

Estijos užsienio reikalų ministras Urmas Paetas rinkimus pavadino neteisėtais ir pažeidžiančiais Gruzijos suverenitetą bei teritorinį integralumą.

"Vadinti šiuo rinkimus teisėtais reikštų kartu pripažinti ir 2008 m. vykdytą etninį valymą ir legitimizuoti karinę okupaciją. Tai nepriimtina, - "Postimees" laikraščio korespondentams sakė ministras. - Rusiją raginame laikytis 2008 m. taikos paliaubų sąlygų, įskaitant ir taikdarių atitraukimą į prieš konfliktą buvusias pozicijas ir humanitarinės pagalbos teikimo užtikrinimą".

ITAR-TASS duomenimis, dar nebaigus skaičiuoti balsų akivaizdžiai pirmauja Jungtinės Osetijos partija, pretenduojanti į 20 iš 34 parlamento vietų.

Pietų Osetijos regionas nuo Gruzijos atsiskyrė po trumpo 1992-1993 metų karo, o 2008 m. Gruzijos ir Rusijos karinio konflikto metu į regioną buvo įvestos rusų "taikdarių" pajėgos.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.