aA
Advokatų profesija yra viena iš tų, kur sunkiausia suderinti šeimą ir karjerą, sako advokatų kontoros „Borenius“ advokatė, Jaunųjų advokatų asociacijos prezidentė ir Lietuvos antipiratinės veiklos asociacijos pirmininkė Dina Adomavičiūtė.
Sunkiausiai suderinama su šeima profesija
© Shutterstock nuotr.

„Kartą per radiją girdėjau reklamą: jeigu jūs siekiate suderinti mokslus, karjerą ir šeimą, tai…. Aš tada pagalvojau: Dieve, aš karjeros nespėju iki galo suderinti, o čia dar mokslai ir šeima! Tai būtų stebuklas, jeigu aš, eidama trejas pareigas, dar turėčiau švarius, madingai aprengtus vaikus“, -„Žinių radijo“ laidoje „Jaunas ir talentingas“ sakė D. Adomavičiūtė.

Vis dėlto ji nesako, kad to suderinti neįmanoma:

„Yra didelis klausimas, kas vaikui geriau: ar savimi pasitikinti, save realizuojanti mama, kuri su jais praleidžia mažiau laiko, negu ta mama, kuri visą dieną sėdi namuose ir šiek tiek riboja vaiko laisvę“, - kalbėjo jauna advokatė.

Ji taip pat pasakoja, kad advokato profesija – romantiška ir kūrybiška. Teisė, anot jos, nėra tik tai, kas parašyta, o advokatai visada stengiasi skaityti tarp eilučių.

„Išlaikyti klientą yra labai didelis menas. Jaučiame spaudimą dar ir iš tos pusės: nuolat turi sekti kliento nuotaiką, atspėti, ko jis norės iš tavęs, o ne sausai atlikti darbą. Visgi nepaisant to spaudimo, advokato darbas yra labai kūrybiškas: didžiausią malonumą ir pasitenkinimą savo veikla jaučiu tada, kai pavyksta atrasti tokį problemos sprendimo būdą, kurio dar niekas neatrado“, - pasakojo D. Adomavičiūtė.

Pasak jos, teisė yra labai gera specialybė savirealizacijai – nuolat yra terpė tobulėjimui – ir užtikrintumo gyvenime atžvilgiu.

„Nors advokatas yra laisva profesija ir advokatų padėtis darbo vietoje nėra užtikrinta socialinėmis garantijomis taip, kaip dirbančiųjų pagal darbo sutartis, kiekvienas advokatas žino, kad išėjęs iš vienos darbovietės tikrai suras kitą, kur dirbs įdomų darbą, arba jis gali įkurti ir savo advokatų kontorą“, - pasakojo D. Adomavičiūtė.

Ji taip pat nurodo, kad advokato profesijoje savų pranašumų turi ir vyrai, ir moterys, nors esą ant vienos rankos pirštų galima suskaičiuoti profesijas, kur moterys yra prastesnės.

„Paprastai moterys yra empatiškesnės, moterys geriau jaučia žmogų, kuris sėdi priešais, jo emocijas ir tas būsenas gali panaudoti. (…) Žinoma, vyrai turi kitų privalumų – jie geriau apskaičiuojantys, geresni strategai, dažnai matantys daugiau bendro vaizdo nei moterys”, - pasakojo ji.

Laida „Jaunas ir talentingas“ transliuojama penktadieniais 16.10 val.

Žinių radijas