aA
Socialdemokratų lyderis Vytenis Andriukaitis teigia, kad pastarieji įvykiai konservatorių partijoje rodo, jog vasaros pradžioje gali susiformuoti konservatorių ir liberalų sąjunga.
Spaudos konferencijoje trečiadienį jis teigė, kad Vilniaus mero rinkimai bei "aršiausio" liberalų lyderio kritiko Gedimino Vagnoriaus pašalinimas iš partijos rodo, kad konservatoriai bando ieškoti ryšio su liberalais.

"Aš tvirtai įsitikinęs, kad tai pirmieji realūs žingsniai - suvienijamos liberalų ir konservatorių jėgos Vilniaus miesto taryboje, suvienijamos prokubiliaus jėgos parlamente, šalinami aršiausi R. Pakso priešai", kalbėjo V. Andriukaitis.

Jis teigė visiškai "nenustebsiąs", jei po kelių mėnesių Lietuvos politiniame žemėlapyje atsiras konservatorių - liberalų partija.

"Tvirtai tikiu, kad ši politinė taktika jau įgyvendinama", pabrėžė socialdemokratų lyderis.

Jis spėja, kad "sukalti" naują bloką iš Andriaus Kubiliaus ir R. Pakso šalininkų nusprendė konservatorių vadovas Vytautas Landsbergis.

"V. Landsbergiui, ko gero, nieko kita nebelieka, kaip tapti šešėliniu politiniu šios sąjungos tėvu ir mėginti toliau formuoti bent kiek stipresnę aiškiai dešinę politinę jėgą", kalbėjo V. Andriukaitis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.