aA
Gegužės 17 d. Vokietijoje vykstančiose tarptautinėse pratybose „Jungtinis ryžtas 14-04” daugiau nei 150 Lietuvos kariuomenės Mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis VilkasLDK Algirdo mechanizuotojo pėstininkų bataliono karių kartu su jiems priskirtu Serbijos kariuomenės būriu bei remiant JAV kariuomenės oro pajėgoms vykdė teroristo sulaikymo operaciją „Vilko paieška“.
Lietuvos kariams - išbandymai Vokietijoje
© Organizatorių archyvas

Operacijos metu Lietuvos kariuomenės kariams teko veikti gausiai apgyvendintoje vietovėje ir susidurti ne tik su teroristo sulaikymo užduotimi, bet ir suteikti pagalbą sužeistiems kariams ir civiliams, juos evakuoti pasitelkiant JAV karinių pajėgų sraigtasparnius.

Tokio pobūdžio užduotys – neįkainojama patirtis Lietuvos kariams, leidžianti suprasti veiksmų apgyvendintoje vietovėje sudėtingumą. Operacijos sėkmė tik dar kartą patvirtino, kad Lietuvos kariai yra pasirengę vykdyti ir vadovauti NATO ir jos partnerių vykdomoms karinėms operacijoms.

Lietuvos kariuomenės karius stebėjo ir teigiamai įvertino Jungtinių Amerikos Valstijų Sausumos pajėgų sekretorius John M. McHugh, JAV Sausumos pajėgų Europoje vadas generolas leitenantas Donaldas M. Campbellas bei gausus būrys JAV kariuomenės atstovų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.