aA
Prezidentė Dalia Grybauskaitė, sveikindama karius, miesto gyventojus ir svečius Kariuomenės ir visuomenės vienybės šventės proga, pabrėžė, jog stipriausias šalies ginklas yra vienybė.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė
© Prezidentūros nuotr.

"Šiandien susirinkome pademonstruoti galingiausią Lietuvos ginklą - vienybę. Kariuomenės ir visuomenės vienybę, visų Lietuvoje gyvenančių tautų, visų kartų vienybę. Lietuvos ir jos sąjungininkų bendrystę. Nuo Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės iki pokario partizanų, nuo Baltijos kelio iki mūsų narystės NATO ir Europos Sąjungoje. Esame nepriklausomi, gerbiami ir stiprūs, nes esame vieningi", - sostinėje prie Baltojo tilto kalbėjo prezidentė.

Pasak šalies vadovės, Lietuvos žmonės yra tvirti, laisvi ir išmintingi. Jų meilės Lietuvai neiškirto kryžiuočiai, neišvežė gyvuliniai vagonai ir nesunaikins priešiškų jėgų propaganda. Knygnešių, partizanų ir rezistentų pavyzdys rodo, kad iš kiekvienos aklavietės lietuviai sugebėjo rasti kelią į laisvę.

Prezidentė pakvietė visus prisidėti prie Tėvynės gynybos teigdama, jog "Kiekvienas iš mūsų, nuo karių iki valstybės vadovų, nuo trispalvę piešiančių darželinukų iki dorai dirbančių verslininkų, esame Lietuvos gynėjai. Sąžiningai dirbdami Lietuvos labui ir susitelkę, esame išdidi ir nepalaužiama Lietuva. Aš tikiu mūsų žmonėmis, tikiu mūsų kariuomene, tikiu Lietuva!"

Šventės dalyviai stebėjo NATO oro policijos misiją atliekančių naikintuvų skrydį, istorinės patrankos šūvį, Lietuvos kariuomenės Garbės sargybos kuopos stilizuotas salves ir parašiutininkų šuolius su trispalvėmis, klausėsi Lietuvos kariuomenės orkestro muzikinės programos.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.