aA
Lietuvos krašto apsaugos ministras Juozas Olekas penktadienį pranešė, kad kol kas nebus teikiamos pataisos, susijusios su šaulių kovinių rengimu ir šaulių kovinių būrių teisiniu reglamentavimu.
Juozas Olekas
Juozas Olekas
© DELFI / Šarūnas Mažeika

„Įstatymo pataisos, iš Lietuvos šaulių sąjungos įstatymo eliminuojančios sąvokas „ginkluota gynyba“ bei „pilietinis pasipriešinimas“, nebus teikiamos apskritai, o pataisos, susijusios su šaulių koviniu rengimu ir šaulių koviniais būriais, nebus teikiamos tol, kol nebus suderintos su Šaulių sąjunga“, - teigiama Krašto apsaugos ministerijos pranešime spaudai.

Kitos įstatymo pataisos, kurios reglamentuoja galimybę Krašto apsaugos ministerijai apmokėti Lietuvos šaulių sąjungos pilietinio ugdymo neformaliojo švietimo veiklą, taip pat pakeitimai dėl Šaulių sąjungos vadovybės darbo apmokėjimo, skyrimo į pareigas tvarkos bus teikiami svarstyti įstatymo numatyta tvarka.

Tokią poziciją ministras išplatino po ketvirtadienį įvykusio susitikimo su Lietuvos šaulių sąjungos Centro valdybos atstovais, naujaisiais šauliais bei krašto apsaugos sistemos darbuotojais.

Lietuvos šalių sąjungos Centro valdyba praėjusią savaitę paskelbė kategoriškai nepritarianti Krašto apsaugos ministerijos parengtam Lietuvos šaulių sąjungos įstatymo pakeitimo projektui ir pareiškė, kad jis nebuvo derinamas.

Pataisas taip pat sukritikavo prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Prasidėjus Rusijos agresijai Ukrainoje, Vilniuje į šaulių gretas įstojo rekordiškai daug naujų narių.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.