aA
Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorai sostinės apygardos teismui perdavė nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje Kelių policijos patrulis T. F. kaltinamas galimai paėmęs 500 lt kyšį.
Asociatyvi nuotr.
© DELFI / Kiril Čachovskij

Prokuratūra informuoja, ikiteisminio tyrimo duomenimis, š. m. vasario mėnesį kaltinamasis, patruliuodamas tarnybiniu automobiliu, Vilniuje sustabdė leistiną greitį viršijančią mašiną. Paaiškėjo, kad vairuotojas jau ir anksčiau yra baustas už greičio viršijimą, turi galiojančią nuobaudą.

Už padarytą pakartotinį administracinį teisės pažeidimą jam grėsė didelė bauda ir laikinai atimtas vairuotojo pažymėjimas. Pasak ikiteisminiam tyrimui vadovavusio prokuroro Remigijaus Matevičiaus, surinkti duomenys leidžia pagrįstai teigti, jog minėtas Kelių policijos patrulis pokalbio metu išprovokavo vairuotoją duoti kyšį ir jį paėmė.

Apie padarytą nusikalstamą veiką policijai pranešė greitį viršijęs ir galimai kyšį pareigūnui davęs vairuotojas. Ikiteisminį tyrimą atliko Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Imuniteto skyriaus pareigūnai, vadovavo ir kontroliavo tyrimą Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Įstatymas už valstybės tarnautojo ar jam prilyginto asmens, savo ar kitų naudai tiesiogiai ar netiesiogiai pažadėjusio ar susitarusio priimti kyšį arba reikalavusio ar provokavusio duoti kyšį, arba priėmusio kyšį už neteisėtą veikimą ar neveikimą vykdant įgaliojimus numato baudą arba laisvės atėmimą iki septynerių metų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.