aA
Su prezidente socialdemokratai yra aptarę net kelias kandidatūras į eurokomisaro postą, Z. Balčytis atitiktų keliamus reikalavimus, sako premjeras Algirdas Butkevičius.
A. Butkevičius - apie Z. Balčytį ir eurokomisaro postą
© DELFI / Kiril Čachovskij

„Kalbėjome tikriausiai prieš mėnesį laiko apie galimus kandidatus, bet po to priėmėme sprendimą, kad grįšime prie šio klausimo, kada pasibaigs prezidento rinkimai (…). Tikrai nenorėčiau kalbėti apie pavardes - ten buvo kokios trys-keturios pavardės minimos. Šiandien kalbėti apie Zigmantą Balčyti galima tik kaip apie kandidatą prezidento rinkiminėje kampanijoje“, - ketvirtadienį interviu „Žinių radijui“ sakė premjeras.

Jis pripažino, kad eurokomisarams keliami aukšti reikalavimai - anot premjero, anksčiau netgi ketinta priimti nuostatas, kad eurokomisaru būtų galima skirti asmenį, kuris anksčiau buvo premjeru ar bent ministru.

„Z.Balčytis buvo finansų ministru, susisiekimo ministru ir laikinuoju premjeru. Taip, jis faktiškai atitinka tuos kriterijus, bet yra pas mus ir daugiau žmonių, kurie susitvarkytų su šiomis pareigomis“, - sakė premjeras.

Balandžio viduryje valdantieji socialdemokratai tvirtino kandidatūrų į eurokomisaro postą oficialiai nesvarstantys.

D.Grybauskaitė trečiadienį LNK laidoje „Diagnozė: valdžia“ atskleidė, kad toks pokalbis su premjeru vyko.

Ji neatskleidė pozicijos, ar Z.Balčytis, jos manymu, būtų tinkamas kandidatas į Lietuvai priklausantį eurokomisaro postą.

Dabartinio Lietuvos deleguoto už mokesčius ir kovą su sukčiavimu atsakingo komisaro Algirdo Šemetos kadencija baigiasi rudenį.

Pagal Vyriausybės įstatymą, kandidatą į Europos Komisijos narius oficialiai siūlo Vyriausybė, gavusi prezidento pritarimą ir pasikonsultavusi su Seimu.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.