aA
Panevėžio apygardos teismui perduota baudžiamoji byla, kurioje Anykščių rajono gyventojas V. M. kaltinamas pasikėsinęs tyčia nužudyti du žmones ir vieną jų nužudęs.
Globos namuose skerdynes surengusiam vyrui gresia kalėjimas iki gyvos galvos
© DELFI / Audrius Solominas

Ikiteisminį tyrimą atlikę Anykščių rajono policijos komisariato pareigūnai nustatė, kad 2013 metų lapkritį Anykščių rajono socialinės globos namuose įvykusio konflikto metu nukentėjo du čia gyvenę vyrai – vienas mirė, kitas buvo sunkiai sužalotas ir gydomas ligoninėje. Į jų gyvybę pasikėsino tuose pačiuose globos namuose gyvenantis neblaivus 38 metų V. M., peiliu nužudęs savo bendraamžį, po to užpuolęs kitą – dešimčia metų jaunesnį vyrą, kuriam pavyko pabėgti, praneša Panevėžio apygardos prokuratūra.

Tyrimui vadovavusio Panevėžio apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus vyriausiojo prokuroro Donato Skrebiškio teigimu, siekta ištirti socialinės globos namuose dramatiškai pasibaigusio konflikto aplinkybes ir patraukti baudžiamojon atsakomybėn kaltinamąjį po to, kai teismo medicinos psichiatrijos specialistai pateikė išvadas dėl jo sveikatos būklės ir sugebėjimo valdyti savo veiksmus jam inkriminuojamų nusikaltimų metu.

Pagal Baudžiamojo kodekso 22 str. pasikėsinimas padaryti nusikalstamą veiką yra tyčinis veikimas, kuriuo tiesiogiai pradedamas daryti nusikaltimas, jeigu veika nebuvo baigta dėl nuo kaltininko valios nepriklausančių aplinkybių.

Baudžiamasis kodeksas už dviejų ar daugiau žmonių nužudymą numato laisvės atėmimo bausmę nuo 8 iki 20 metų arba iki gyvos galvos.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.