aA
Airijoje nuteistas lenkas, kuris per gimtadienio vakarėlį sumušė savo draugą baltarusį po to, kai kilo konfliktas, ar garsus poetas Adomas Mickevičius yra lietuvis ar lenkas. Vyrui skirta lygtinė laisvės atėmimo bausmė, skelbia airių dienraštis „The Independent“.
Adomo Mickevičiaus paminklas Krokuvoje (Lenkija)
Adomo Mickevičiaus paminklas Krokuvoje (Lenkija)
© A. Šarkūno nuotr.

31 metų Wojciechas Wolnys buvo nuteistas už užpuolimą ir sumušimą per gimtadienio vakarėlį viename šiaurinėje Dublino dalyje esančiame name 2012 metų sausio 15 d, kuomet jis sumušė baltarusį Andrejų Miskevičių. Jis savo kaltę neigė, tačiau prisiekusieji pripažino jį kaltu po dvi dienas trukusio teismo. Balbrigane gyvenantis lenkui buvo skirta pustrečių metų lygtinė laisvės atėmimo bausmė.

Teismas taip pat nukentėjusiajam priteisė 1500 eurų kompensaciją. Vyrui per išpuolį buvo sulaužytą akiduobė, jam prireikė operacijos. Po šio incidento jam yra aptirpusi dalis veido.

Bylos duomenimis, incidento vakarą buvo gausiai vartojamas alkoholis. Vyrai susiginčijo, kokios tautybės yra poetas A. Mickevičius – lietuvis ar lenkas. Kilo konfliktas, per kurį buvo sumuštas baltarusis. Atvykusiems pareigūnams lenkas taip pat sakė, kad jam nepatiko ir tai, jog baltarusis esą priekabiauja prie jo žmonos, su kuria kartu dirbo.

Anglija.lt