aA
Šalies vadovė Dalia Grybauskaitė sako, jog po rinkimų jos sėkmės atveju pokyčių Vyriausybėje gali būti, bet jie neturėtų būti radikalūs.
Dalia Grybauskaitė ir Algirdas Butkevičius
Dalia Grybauskaitė ir Algirdas Butkevičius
© DELFI / Šarūnas Mažeika

„Po rinkimų vyktų ne naujos Vyriausybės formavimas, o įgaliojimų grąžinimas, tai šiek tiek kita forma, kur prezidento galios truputį ribotos, čia viskas priklausys nuo valdančiosios daugumos, ar ji išliks tokia pati, o aš pagal Konstituciją labiau galėsiu įtakoti pačių ministrų paskyrimą, bet čia taip pat, dėl to, kad tai tik įgaliojimų grąžinimas, o ne naujos Vyriausybės formavimas, tos galios ne tokios didelės. Bet manau, kad natūraliai kai kas keisis, nes gali ir į Europos Parlamentą patekti kai kurie ministrai, ir taip toliau. Kai kokių pokyčių gali būti, bet jie nebus radikalūs“, - antradienį interviu Žinių radijui sakė prezidentė.

Klausiama, ar išrinkta antri kadencijai planuotų pakeitimus savo komandoje, D.Grybauskaitė atsakė, kad „kai kurie pokyčiai bus“, bet dalis žmonių turėtų likti.

„Be jokios abejonės, būtina ir derinti patirtį, ir naujų idėjų reikia, manau, kad kai kurie pokyčiai bus, bet nemanau, kad viską reikėtų šluoti arba valyti, ir dalis žmonių greičiausiai liks“, - sakė D.Grybauskaitė.

Sekmadienį per pirmąjį prezidento rinkimų turą prezidentė D.Grybauskaitė surinko 46 proc. balsų, už socialdemokratą Zigmantą Balčytį balsavo apie 14 proc. balsavusių Lietuvos piliečių.

Jie susirungs antrajame prezidento rinkimų ture, kuris gegužės 25 dieną vyks kartu su rinkimais į Europos parlamentą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.