aA
Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui Donbasas reikalingas kaip punktas, iš kurio visą Ukrainą būtų galima užtvindyti prorusiškai nusiteikusiais aktyvistais ir šalies Vyriausiosios žvalgybos valdybos žmonėmis.
V. Novodvorskaja prorusiškai nusiteikusiems gyventojams: esate idiotai
© Stopkadras

Tokią nuomonę Gordunua.co išsakė Rusijos opozicijos veikėja, disidentė ir publicistė Valerija Novodvorskaja.

„Visiems Ukrainos pietryčių Ukrainos gyventojams, taip aistringai geidžiantiems prisijungti prie Rusijos, pasakysiu vieną dalyką: jūs būtumėte blogi bet kokios valstybės piliečiai, nes išdavikų niekas nemėgsta. Esu tikra: jeigu kas nors pasiūlys daugiau nei Rusija, jūs labai greitai suorganizuosite dar vieną „referendumą“. Tik niekas jums nieko nebepasiūlys. Rusija, beje, taip pat – įsikalkite sau į galvą“, - pareiškė V. Novodvorskaja.

Rusijos opozicijos veikėja pažymi, jog Kryme žmonės svajojo apie rusišką rojų. „Dabar pusiasalyje svarstoma galimybė pritaikyti maisto produktų talonų sistemą, o vandenį žada tik 2017 metais. Kol kas Krymo rusams teks patupėti be vandens“, - teigia moteris.

Valerija Novodvorskaja
Valerija Novodvorskaja
© RIA/Scanpix

Anot V. Novodvorskajos, V. Putinas paprasčiausiai neturi pinigų išmaitinti Donecko ir Luhansko „liaudies respublikų“.

„Priminsiu, jog anglių kasyklos Rostovo srityje jau seniai uždarytos, nes neneša visai jokio pelno. Taigi, mielieji prorusiškai nusiteikę Ukrainos pietryčių gyventojai, iš Putino jūs negausite net ir tų varganų 30 Judo sidabrinių. Ir gegužės 11 dienos „referendumas“ eilinį kartą parodė: jūs ne tik išdavikai, bet ir fantastiški, istorinės praeities nesužaloti idiotai. Siena su Rusija visai netoli, galėjote pirma bent jau ekskursiją susiorganizuoti, savo akimis pamatyti tą Putino rojų. Trumpiau tariant, jūsų vaikams ir anūkams teks ilgai ir brangiai mokėti už jūsų kvailumą“, - griežtų žodžių negaili opozicijos veikėja.

Anot V. Novodvorskajos, Charkovo srityje nebus rengiamas joks „referendumas“, nes ten „išdavikų nepakanka net „referendumui“ suvaidinti. „O Mariupolyje, Slovjanske, Donecke ir Luhanske išdavikų ir klasikinių idiotų atsirado. Jie panoro patekti į Rusijos spąstus. Mažai garbės pelei, patekusiai į prastus spąstus“, - ironizuoja V. Novodvorskaja.

„Esu įsitikinusi: jeigu Ukraina nesunaikins bjaurybės rusiškos penktosios kolonos pavidalu, ta bjaurybė sunaikins Ukrainą. Separatistams siūlyta visko: ir decentralizacija, ir rusų kalbos statusas, ir savivalda. Bet jie pasirinko Judo vaidmenį. Tik Judas pasikorė pats, o jie patys kartis neketina – nori pakarti visą Ukrainą. Tie, kurie eina išvien su agresoriumi – žiurkės, priešai ir išdavikai. Dėl jų likimo būtų galima nesukti galvos, tačiau oficialusis Kijevas privalo laimėti kovą Donbase, nes priešingu atveju jis pralaimės visą Ukrainą“, - įsitikinusi V. Novodvorskaja.

Rusijos opozicijos aktyvistė įsitikinusi, jog būtina visus Ukrainos karius (išskyrus tuos, kurie sutelkti prie Krymo) skubiai pasiųsti prie rytinių Ukrainos sienų.

„Dabar prorusiškai nusiteikę aktyvistai tvirtina, jog „referendume“ dėl atsiskyrimo nuo Ukrainos balsavo 80 proc. Donbaso gyventojų. Nesunku nuspėti, kas bus toliau. Putinui reikalingas Donbasas – reikalingas kaip punktas, iš kurio visą Ukrainą būtų galima užtvindyti prorusiškai nusiteikusiais aktyvistais ir šalies Vyriausiosios žvalgybos valdybos žmonėmis. Ukrainos valdžia pernelyg ilgai terliojosi su separatistais. Nereikėjo leisti jokių „referendumų“. Blogiausiu atveju reikėjo pakelti lėktuvus ir subombarduoti tuos užimtus pastatus“, - tvirtina V. Novodvorskaja.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.