aA
Kauno Vytauto Didžiojo universiteto dėstytojas, politologas Lauras Bielinis „Žinių radijui“ teigė, kad prezidento rinkimuose intriga išlieka.
L. Bielinis: situacija prezidento rinkimuose – dramatiška
© DELFI / Kiril Čachovskij

„Pirmasis rinkimų turas rodo, kad konkurencija pakankamai didelė, nes rinkėjai žvelgia į kandidatus pakankamai atsakingai. Praktiškai visi kandidatai surinko užtektinai balsų ir kiekvienas pasiekė savo galbūt užsibrėžtą rezultatą. Nors visi deklaravo balsų prezidentinį lygmenį, bet juk puikiai suprantame, jog kai kas save viešino tam, kad parengtų bazę savivaldos rinkimams, kai kas parengė labai neblogą bazę rinkimams į Europarlamentą“.

Lauras Bielinis
Lauras Bielinis
© DELFI / Šarūnas Mažeika

Anot pašnekovo, visi kandidatai programas minimum esą įvykdė. Tad prezidento rinkimuose susidaro pakankamai dramatiška situacija, kuri reikalauja įtampos iš kiekvieno kandidato.

„Antrajame ture viskas priklausys nuo daugelio veiksnių. Vienas jų – kandidatų asmeninės savybės. Z. Balčytis vertinamas, kaip rimtas ir atsakingas politikas, jis turi neblogą įvaizdį tam, kad jį palaikytų daugiau žmonių. Aš nemanyčiau, kad tie žmonės, kurie balsavo už trečią – septintą vietas užėmusius kandidatus, dabar jau tikrai balsuos už D. Grybauskaitę“, - sakė profesorius L. Bielinis.

Visą laidos įrašą galite išgirsti čia.

Žinių radijas