aA
Internete plinta naujas virusas, galintis ištrinti duomenis kietajame diske ir surengti “denial-of-service” tipo atakas prieš 911 pagalbos tarnybą.
Jis kol kas nepadarė daug žalos, tačiau kompiuterių saugumo ekspertai perspėja, kad jei apsauga nuo naujojo viruso nebus pasirūpinta, pasekmės gali būti skaudžios.

“Kirmelės” tipo virusas, vadinamas “BAT.Chode.Worm”, “Firkin worm” ar “911 virus” pirmą kartą buvo pastebėtas praėjusį šeštadienį. Anot pranešimo, virusas ieško kompiuterių, turinčių galimybę dalintis failais ir spausdintuvais, nusikopijuoja į šiuos kompiuterius, perrašo kietąjį diską ir priverčia infekuotus kompiuterius, turinčius modemą, skambinti telefonu 911.

Ekspertų teigimu, tai bene pirmasis virusas, linkęs plisti ne tik elektroninio pašto pagalba. Jis tiesiog “peršoka” nuo vieno kompiuterio prie kito.

Nacionalinės pagalbos telefonų asociacijos vadovas Markas Adamsas pirmadienį teigė, jog virusas kol kas nesukėlė sumaišties pagalbos tarnybose. “Mes jau būname gavę daugybę pranešimų. Kol kas mes negavome nei vieno”, tvirtino pareigūnas.

Kai kurios antivirusinių programų kūrėjos jau pasirūpino priemonėmis kovai su šiuo virusu.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.