aA
Bendrovė "Alita" į rinką išleido naujausią savo gaminį - "Putino vodka", tačiau neigia bet kokias aliuzijas į Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną. Butelio etiketėje vyrauja mėlyna, balta ir raudona spalvos, kaip ir Rusijos valstybinėje vėliavoje.
Virš užrašo "Putino vodka" pavaizduotos trys karūnos, primenančios Rusijos carų valdžios simbolį. Tačiau "Alitos" finansų ir administracijos direktorius Vilmantas Pečiūra BNS korespondentui tvirtino, kad "Putino vodka" neturi nieko bendra su Rusijos prezidentu.

"Yra pas mus toks augalas, jo garbei ir nutarėme pavadinti", teigė V. Pečiūra.

Pasak jo, trys "Putino vodkos" etiketėje pavaizduotos karūnos yra susijusios su "Alitos" firminiu ženklu - virš bendrovės pavadinimo yra pavaizduota nedidelė karūnėlė. "Mes ją paprasčiausiai padidinom", sakė V. Pečiūra.

V. Pečiūros teigimu, mėlynas fonas, kuriame parašytas gaminio pavadinimas, reiškia, kad degtinę reikia gerti atšaldytą, o raudonas fonas, kuriame parašytas žodis "vodka", simbolizuoja raudonas putino uogas.

Paklaustas, kodėl pavadinime vartojamas žodis "vodka", o ne lietuviškas atitikmuo "degtinė", V. Pečiūra sakė, kad "viskas atitinka Europos Sąjungos reikalavimus".

"Lietuva nori patekti į Europos Sąjungą, o Europos Sąjungoje tokio pavadinimo kaip degtinė nėra, yra vodka", sakė jis.

40 laipsnių stiprumo "Putino vodka" prekyboje pasirodys šią savaitę.