aA
Kauno meras Vytautas Šustauskas kreipėsi į generalinį prokurorą Kazį Pėdnyčią, prašydamas iškelti baudžiamąją bylą dėl šmeižto "Lietuvos aido" žurnalistui. Kaip teigiama V. Šustausko pareiškime, "Lietuvos aidas" prieš jį vykdo "šmeižtų ir prasimanymų kampaniją".
Pasak pareiškimo, "šmeižikiška kampanija" prasidėjo po to, kai "Lietuvos aido" bendrovės direktoriui Algirdui Pilveliui nepavyko privatizuoti "Lietuvos aido" Kauno skyriaus patalpų, kurios, pasak V. Šustausko, užimamos neteisėtai ir už jas nebuvo mokama nuoma.

"Niekuo nepagrįstu šmeižtu" V. Šustauskas vadina "Lietuvos aido" teiginius, kad jis, viešėdamas Kaliningrade, "taip prisipylė į dūdą, kad kelias dienas nebegalėjo grįžti į darbą", taip pat, kad "V. Šustauskas savivaldybės lėšas visai ramiai naudoja savo rinkimų kampanijai" bei kitus.

Todėl Kauno meras prašo iškelti bylą dėl šmeižto minėtų rašinių autoriui, "Lietuvos aido" korespondentui Kaune Viliui Litvinavičiui.

Tuo tarpu pats V. Litvinavičius kaltina V. Šustauską grasinimais susidoroti.

V. Litvinavičius praėjusią savaitę parašė pareiškimą policijai, kuriame te igė, jog jam paskambinęs Kauno meras V. Šustauskas jį šiurkščiai įžeidinėjo bei pagrasino smurtu.

Policijos atstovė pi rmadienį savivaldybėje apklausė V. Šustauską. Sprendimas dėl "Lietuvos aido" žurnalisto pareiškimo bus priimtas per ateinančias 10 dienų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.