aA
Baltarusių kalba iš Vilniaus transliuojantis "Baltijos bangų radijas" per aštuonis šių metų mėnesius programos apimtis išplėtė nuo pusės valandos iki trylikos su puse valandų per parą.
Kaip pranešė "Baltijos bangų radijo" projekto koordinatorius Rimantas Pleikys, t arptautinis jungtinis baltarusiškas radijo kanalas siūlo klausytojams jau 5 stočių programas: "Laisvės radijo" - iš Prahos, radijo stoties "Racija" bei Lenkijos radijo - iš Varšuvos, taip pat Lietuvos nacionalinio radijo ir "Baltijos bangų radijo" Vilniaus redakcijos laidas.

Viešosios nepelno įstaigos "Baltijos bangų radijas" veiklą finansuoja Vakarų fondai, remiantys žodžio laisvės bei demokratijos vystymo programas.

Didžiosios Britanijos Vestminsterio demokratijos fondas, JAV Nacionalinis demokratijos fondas ir fondas IREX bei Soroso fondo Atvirosios visuomenės institutas iš viso "Baltijos bangų radijui" skyrė daugiau kaip 200 tūkst. JAV dolerių.

Anot parlamentaro R. Pleikio, " Baltijos bangų radijo" tikslas yra geriau informuoti Lietuvos baltarusių tautinę bendriją apie įvykius Lietuvoje bei svetur.

Radijo laidos viduriniųjų bangų diapazone 612 kilohercų dažniu, arba 490 metrų banga, girdimos ne tik Rytų Lietuvoje, bet ir Vakarų Baltarusijoje.

"Baltijos bangų radijo" projektas buvo sukėlęs oficialiojo Minsko nepasitenkinimą, tačiau, pasak R. Pleikio, Baltarusijos valdžia nesiėmė žygių slopinti transliacijų girdimumą Baltarusijoje.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.