aA
Prezidentas Valdas Adamkus trečiadienį išvyksta į Sidnėjų, kur stebės olimpinių žaidynių atidarymo ceremoniją ir sirgs už Lietuvos rinktinę per varžybas su Italijos krepšininkais.
Kaip pranešė prezidento spaudos tarnyba, Lietuvos vadovas per viešnagę iki rugsėjo 19 dienos planuoja susitikimus su Australijos bei kitų valstybių vadovais, atvykstančiais į olimpiadą, taip pat Australijos lietuvių bendruomenės atstovais.

Penktadienį prasidedančiose Sidnėjaus vasaros olimpinėse žaidynėse Lietuvai atstovaus 62 sportininkai. Be krepšininkų, Lietuvos delegacijoje yra 14-kos sporto šakų atstovai: 19 lengvaatlečių, 8 dviratininkai, 6 plaukikai, 3 baidarių ir kanojų irkluotojai. Po du sportininkus Lietuva turės bokso turnyre, moterų stalo tenise, imtynėse be moterų irklavime. Po vieną atstovą iš Lietuvos dalyvaus buriavimo, dziudo, gimnastikos, sunkiosios atletikos, šaudymo bei šiuolaikinės penkiakovės varžybose.

Lietuvos Vyriausybė yra nutarusi, kad olimpinį auksą laimėję sportininkai gaus po 400 tūkst. litų, sidabrą - 200 tūkst. litų, bronzą - 150 tūkst. litų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.