aA
Kembridžo kunigaikštienė šeštadienį pirmąkart savarankiškai vykdė Didžiosios Britanijos karališkosios šeimos narės pareigas; keliaudama po Naująją Zelandiją, susipažinusi su padėtimi vienoje vaikų slaugos ligoninėje, ji pareiškė smalsiems pacientams, jog netgi karaliai turi valgyti daržoves.
Kembridžo kunigaikštienė Kate aplankė Naujosios Zelandijos vaikų slaugos ligoninę
Kembridžo kunigaikštienė Kate aplankė Naujosios Zelandijos vaikų slaugos ligoninę
© AFP/Scanpix

Kunigaikštienė Catherine šį vizitą surengė be savo vyro princo Williamo ir sūnelio princo George'o.

Catherine, kuri anksčiau buvo žinoma kaip Kate Middleton, susitiko su daugiau nei 40 vaikų ir jų šeimų nariais slaugos ligoninėje „Rainbow Place“ Šiaurės salos mieste Hamiltone.

Kunigaikštienė palaiko glaudžius ryšius su vaikų slaugos ligoninėmis Britanijoje. Kaip pranešama, ji taip pat norėjo susipažinti su palaikomojo gydymo padėtimi Naujojoje Zelandijoje.

„Esu tikra, kad visi išgyvenate sudėtingus laikus, todėl išties gerai, kad yra tokia vieta kaip ši, kur galima pasikalbėti apie savo jausmus ir susitikti su kitais žmonėmis, išgyvenančiais tą patį“, – ji sakė vaikams.

„Turėtų būti daugiau vietų kaip ši“, – pridūrė Kate prieš atsakydama į klausimus.

Kai tos ligoninės mažasis pacientas Lee Thomsonas paklausė, ar karališkosios šeimos nariai privalo suvalgyti visas į lėkštę įdėtas daržoves, Catherine atsakė: „Taip. Turiu suvalgyti visas daržoves – kaip ir George'as.“

Vėliau Kate kartu su Williamu dalyvavo naujo velodromo atidaryme netoliese esančiame Kembridžo mieste, kur sutuoktinius pasveikino gatvėse susirinkę apie 15 tūkst. žmonių, nors smarkiai lijo.

Po susitikimo su Naujosios Zelandijos sporto elito nariais, tarp kurių buvo pasaulio ir olimpinių dviračių sporto bei irklavimo čempionų, karališkajai porai buvo įteiktas dviratukas ir Naujosios Zelandijos rinktinės apranga George'ui, kuriam dabar 8 mėnesiai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.