aA
Mažiausiai devyni žmonės, daugiausiai moksleiviai, žuvo ketvirtadienį vilkikui susidūrus su autobusu, kuriuo grupė paauglių važiavo į atvirų durų renginį viename koledže šiaurės Kalifornijoje, pranešė valstijos policija.
Kraupi avarija JAV: vilkikas įsirėžė į moksleivius vežantį autobusą
© AP/Scanpix

Dar per 30 žmonių buvo sužeisti, kai greitųjų siuntų bendrovės „FedEx“ sunkvežimio vairuotojas apie 17 val. 30 min. vietos (penktadienį 3 val. 30 min. Lietuvos) laiku nesuvaldė savo mašinos, kirto skiriamąją juostą automagistralėje „Interstate 5“ šonu nubloškė vieną lengvąjį automobilį ir kaktomuša rėžėsi į autobusą, pranešė Kalifornijos kelių policijos atstovė Tracy Hoover (Treisi Huver).

Be vairuotojo, tame autobuse buvo 44–48 moksleiviai ir 3–4 jų palydovai, vykę į Humboldto valstybinį universitetą, pridūrė policijos atstovė Lacey Heitman.

Ta avarija įvyko netoli Orlando miestelio, esančio už 150 kilometrų į šiaurę nuo Sakramento miesto.

Per susidūrimą žuvo „FedEx“ vilkiko ir autobuso vairuotojai, nurodė Kalifornijos kelių policija ir universitetas. Tarp žuvusiųjų taip pat yra septyni moksleiviai, informavo televizijos ABC vietos padalinys.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.