aA
Penktadienį Klaipėdos apylinkės teismo teisėja Rasa Stonkuvienė tik iš dalies patenkino Klaipėdos apygardos prokuratūros prašymą suimti nužudymu įtariamą jaunuolį trims mėnesiams. Draugą nudūręs devyniolikmetis suimtas mėnesiui.
Devyniolikmetis klaipėdietis draugą nužudė kilus muštynėms dėl telefono
© DELFI (P.Sadausko nuotr.)

Ši žmogžudystė (nuo metų pradžios - trečioji Klaipėdoje) atskleista žaibiškai, mažiau kaip per parą.

Trečiadienio rytą, prieš šeštą val., ir policija, ir Greitosios medicinos pagalbos medikai gavo pranešimą, kad prie vieno prekybos centro Taikos pr., šalia bistro, yra peiliu subadytas jaunuolis.

Medikai taip ir nerado įvykio vietos. Galiausiai jų vairuotojas tiesiogiai susisiekė su pranešėju, paaiškėjo, kad nukentėjusysis į ligoninę vežamas kitu automobiliu ir greitosios pagalbos medikų paslaugų nereikia.

Klaipėdos respublikinės ligoninės priėmimo skyriuje konstatuota 25-erių metų Manto Žerlausko mirtis. Jis buvo nudurtas peiliui pataikius į širdį.

Į ligoninę lavoną atvežęs vyriškis pasišalino. Medicinos įstaigos apsaugos darbuotoja beveik tiksliai įsidėmėjo automobilio valstybinius numerius, pagal kuriuos ir buvo susekti įtariamieji.

Pasirodo, kad jau du kartus teisto sūnaus Viktoro Eirošiaus, 1995 m., nusikaltimą bandė dangstyti 41-erių metų tėvas. Jis netiksliai medikams nurodė įvykio vietą. Nuvežęs sūnaus subadytą žmogų į ligoninę, dingo.

Pasak medikų, nežinia, ar jie būtų padėję nudurtam jaunuoliui, nes peilis pataikė tiesiai į širdį, tačiau tėvo laukia nemenki nemalonumai, ne tik už nusikaltimo slėpimą, bet ir už tai, kad kai vakare policija atėjo į įtariamojo namus, jis su peiliu rankoje puolė pareigūnus. Po susirėmimo abu - ir tėvas, ir sūnus - buvo išvežti į areštinę.

Įtariamasis ir auka pažinojo vienas kitą. Draugavo. Abu tą naktį lėbavo viename bare Debreceno gatvėje, netoli namų, šalia kurių ir įvyko mirtinas konfliktas. Konfliktas kilo dėl mobiliojo ryšio telefono. Dėl jo pyktis vaikinai pradėjo dar bare. Po to draugai išsiskyrė.

M. Žerlauskas (rajone žinomas pravarde Princas) bandė už dar vieną konflikte dalyvavusį asmenį, Česlovą, išpręsti telefono atgavimo klausimą. Jie manė, kad telefoną paėmęs Viktoras. Šis viską neigė, jaunuoliai susimušė, galiausiai viskas baigėsi dūriu į širdį.

10 klasių baigusiam, niekur nedirbančiam V. Eirošiui gresia nuo 7 iki 15 metų nelaisvės.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.