aA
Buvusiai JAV valstybės sekretorei Hillary Clinton skaitant paskaitą Las Vegase, į ją buvo paleistas batas. Incidentas įvyko ketvirtadienį per konferenciją „Mandalay Bay“ viešbutyje.
Hillary Clinton
Hillary Clinton
© AFP/Scanpix

Konferenciją surengė Pramonės atliekų perdirbimo institutas, kurio veikloje dalyvauja apie 1700 kompanijų. Be H. Clinton, joje kalbėjo vienas iš „Apple“ kompanijos įkūrėjų Steve Wozniakas, praneša „USA Today“.

Incidento kaltininkė - moteris, kurios, pasak organizatorių, nebuvo akredituotų svečių sąraše. Instituto atstovas Markas Carpenteris žurnalistams papasakojo, kad apsaugos darbuotojai mėgino pastoti kelią nekviestai viešniai, bet šiai pavyko prasibrauti prie scenos. Moteris metė į H. Clinton batą, tačiau šis praskriejo pro politikės galvą. Pažeidėja iškart buvo sulaikyta, jos pavardė neskelbiama, praneša CNN. Poelgio motyvai taip pat nežinomi.

Buvusi JAV valstybės sekretorė į išpuolį pažiūrėjo su humoru. „Dieve mano, aš ir nežinojau, kad atliekų utilizavimas - toks diskutuotinas klausimas“, - kandžiai pareiškė H. Clinton. „Visa laimė, kad ji nežaidė softbolo, kaip kad aš“, - pridūrė politikė.

H. Clinton skaito mokamas paskaitas ir baigia naują knygą apie savo darbą Valstybės departamente. Neseniai ji pareiškė svarstanti galimybę balotiruotis į prezidento postą 2016 metais.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.