aA
Prieš trejus metus Marijampolės kolegijai pradėjęs vadovauti direktorius puolė daryti pertvarkas. Pirmiausia – taupyti. Mažėjant studentų, mažėja ir dėstytojų darbo krūviai, tad jiems nuolat mažinami atlyginimai. Tačiau pats direktorius Vaidotas Viliūnas veržtis diržo neskuba. Jo alga – beveik 10 tūkst. litų, tiek negauna net švietimo ir mokslo ministras.
Marijampolės kolegijos vadas uždirba daugiau nei D. Pavalkis
© DELFI / Valdas Kopūstas

„Norėčiau didesnės algos, nes alga nėra ta, apie kurią galima svajoti“, – „Lietuvos ryto“ TV sako švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis
Apie savo algą Marijampolės kolegijos direktorius kuklinasi kalbėti. „Čia yra nekorektiškas klausimas“,  – „Lietuvos ryto“ TV paaiškina V. Viliūnas. 
10 tūkst. litų alga Marijampolės kolegijos direktorius nesitenkina. Profsąjungos duomenimis, jis dirba dar ir kituose šalies universitetuose, o kaip ekspertas –  užsienyje. V. Viliūnas vien pernai iš kolegijos pinigų 5 kartus vyko konsultuoti kolegų į  Rumuniją. Ar už tai gauna atlygį, direktorius nesako.
„Aš tiesiog vykstu į komandiruotę. Tai yra taip priimta. Tiesiog tas darbas Rumunijoje man suteikia daug žinių ir kompetencijos pasiruošti mūsų kolegijos išoriniam vertinimui“, – dėsto kolegijos vadovas. 
Marijampolės kolegijos darbuotojai piktinasi: eiliniams dėstytojams, norintiems uždirbti kad ir 2 tūkst. litų, kolegijoje reikia vos ne apsigyventi.  
 

„Lietuvos ryto“ televizija