aA
Trečiadienį iš Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) centrinio pastato, dėl pasklidusios neaiškios medžiagos, evakuotiems studentams ir dėstytojams ketvirtadienį teko glaustis kitose patalpose.
Po VGTU studentų ir dėstytojų evakuacijos – skubus tyrimo atsakymas
© DELFI / Ainis Gurevičius

Jau paskirsčius kur ryte vyks paskaitos, VGTU kancleris gavo skubų Visuomenės sveikatos centro atsakymą apie atliktą tyrimą.

Trečiadienį prieš 14 val. keistą kvapą ir gerklės graužimą pajuto dauguma VGTU centriniame pastate buvusių studentų ir dėstytojų, todėl pranešta ugniagesiams, medikams ir policijai.

Ugniagesių duomenimis, iš pastato išvesta apie 300 buvusių darbuotojų ir studentų. Tuomet cheminės žvalgybos prietaisai patikrintos patalpos, jose nebuvo nustatyta koncentracijos normas viršijančių medžiagų, tačiau Visuomenės sveikatos centro darbuotojai paėmė patalpų oro mėginius ištyrimui.

Patikrinti du gretimi korpusai. Po atlikto pradinio patikrinimo nuspręsta, kad pastatas nebus eksploatuojamas iki mėginių ištyrimo rezultatų.

Ketvirtadienį VGTU kancleris sulaukė Visuomenės sveikatos specialistų skambučio.

„Ryte paskaitos vyko kaip įprastai, tik kitose patalpose. Skubiai suradome vietą studentams ir dėstytojams. Neseniai paskambinę iš Visuomenės sveikatos centro specialistai pranešė, kad galime grįžti į patalpas, kurios buvo patikrintos. Jokių nuodingų medžiagų nenustatyta“, - DELFI sakė VGTU kancleris Doc. dr. Arūnas Komka.

Visuomenės sveikatos saugos kontrolės skyriaus vedėja Asta Razmienė sakė, kad mėginių tyrimas nerodė jokios nuodingos medžiagos.

„Galima tik spėti, kad kažkas papurškė kokių nors medžiagų, nors jei pasklinda pipirinės ar ašarinės dujos, graužia akis, o šiuo atveju žmonės to nejautė, todėl tai tik spėjimas. Mūsų funkcija – nustatyti ar nebuvo nuodingos medžiagos. Tą ir padarėme. Versija, kad neaiški medžiaga galėjo pasklisti dėl netoliese vykstančių statybų, neįtikinama. Nebuvo kelių pateikti į pastatą statybinėms medžiagoms“, - paaiškino A. Razmienė.

Vos sulaukęs atsakymo iš Visuomenės sveikatos centro, VGTU kancleris sakė dar kartą vėdino patalpas ir jau nuo 14 val. darbuotojams ir studentams leista grįžti į įprastas patalpas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.