aA
“International Business Machines”, laikoma antrąja pasaulyje programinės įrangos gamintoja, paskelbė kurianti programą, kuri galės būti panaudojant mikroschemas, pagreitinančias duomenų perdavimą. Ši mikroschema suteiks pirmenybės teises svarbiai informacijai ir spartins jos perdavimą.
Programos ilgis sąlyginai nedidelis – tik 100 eilučių. Bet tos eilutės leis transliuoti filmus be trūkčiojimų, o internetu vykdomų sandėrių ir pavedimų nepertraukinės sinchronizuojantys duomenų fragmentai. Duomenys internetu paprastai keliauja gabaliukais, kurie sujungiami jau adresato kompiuteryje.

“PowerNP” mikroschema, kurioje yra informacijos srautų paskirstymo technologija, greičiausiai bus galutinai suprojektuota ir pagaminta dar šiais metais. Ji bus naudojama interneto jungtyse ir marštutizatoriuose. Potencialūs mikroschemos pirkėjai yra “Cisco Systems”, “Alcatel” ir kitos kompanijos.

Bendrovės, naudojančios šią technologiją, galės valdyti tinklalapius, priskirdamos pirmumo teises tam tikrų tipų byloms, siunčiamoms į lankytojų kompiuterius ir iš jų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.