aA
Balandžio 8-osios naktį, apie 00.30 val., Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai gavo pro šalį važiavusio asmens pranešimą, kad kelyje Telšiai-Luokė, maždaug 2 km iki Luokės miestelio, šalikelėje stovi apgadintas, ant šono parvirtęs automobilis.
Pavogtą automobilį atgavo kaip metalo laužą
© Telšių aps. VPK

Nuvykus policijos pareigūnams, pastebėtas smarkiai apgadintas automobilis, šalia žmonių nebuvo. Kaip vėliau paaiškėjo, į eismo įvykį pateko Luokės miestelio gyventojui V. B. (gimęs 1970 m.) priklausantis 1994 metų laidos automobilis „Ford Maverick“, kuris buvo pavogtas iš savininko kiemo, jį užvedus salone paliktais rakteliais.

Telšių aps. VPK pareigūnai informuoja, kad sekdami karštais pėdsakais, netruko nustatyti įtariamuosius – tos pačios dienos popietę į komisariatą pristatyti ir sulaikyti automobilio vagyste įtariami A. L. (gimęs 1986 m., gyv. Telšių r., Lieplaukėje) ir G. Ž. (gimęs 1991 m., gyv. Telšių r., Luokėje).

Jauni vyrai prisipažino įvykdę vagystę automobilio, kuriuo, nepasirinkę saugaus greičio ir nesuvaldę jo posūkyje, pateko į eismo įvykį. Jo metu automobilis sugadintas nepataisomai, A. L. ir G. Ž. didesnių sužalojimų nepatyrė, jiems medikų pagalbos neprireikė.

Dėl automobilio vagystės įtariamųjų atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 2 d. (Vagystė). Jiems gresia bauda arba areštas, arba laisvės apribojimas, arba laisvės atėmimas iki šešerių metų.

Vogtą automobilį vairavusiam G. Ž. pradėta administracinė teisena pagal LR ATPK 127 str. 2 d. ir ATPK 130 str. 1 d. Jam gresia bauda nuo keturių tūkstančių iki penkių tūkstančių litų su transporto priemonės konfiskavimu ar be konfiskavimo (jei būtų vairavęs nuosavą automobilį) arba administracinis areštas nuo dvidešimties iki trisdešimties parų su transporto priemonės konfiskavimu ar be konfiskavimo (jei būtų vairavęs nuosavą automobilį).

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.