aA
Šalia Islamabado, Pakistane, per bombos sprogimą žuvo 23 ir buvo sužeisti dar per 50 žmonių. Tuo tarpu Irake, Bagdade nugriaudėjo šeši bombų sprogimai, žuvo mažiausiai septyni žmonės.
Sprogimai Pakistane ir Irake
Sprogimai Pakistane ir Irake
© AP/Scanpix

Ravalpindyje šalia Islamabado trečiadienį per bombos sprogimą vaisių ir daržovių turguje žuvo 23 ir buvo sužeisti dar daugiau kaip 50 žmonių, pranešė policija ir ligoninės darbuotojai.

Sprogimas nugriaudėjo rytinio piko valandą, kai tame turguje susirenka daug žmonių, daugiausia – prekiautojai ir pardavėjai. Policija nurodė, kad bomba buvo padėta gvajavos vaisių dėžėje.

Pakistano medicinos mokslų instituto vicerektorius dr.Javedas Akramas Qazi patvirtino žuvusiųjų skaičių ir sakė, kad sužeistieji vis dar vežami.

Ravalpindyje, kurio priemiesčiai įsilieja į sostinę Islamabadą, įsikūrusi įtakingų Pakistano kariškių vadovybė, bet sprogimas įvyko toli nuo armijos pastatų ir išpuolio motyvas nėra aiškus.

Atsakomybės kol kas niekas neprisiėmė. Pakistanas tęsia taikos derybas su Pakistano Talibano sukilėliais, kurie iki balandžio 10 dienos turi laikytis ugnies nutraukimo, bet šalyje yra ir dešimtys kitų grupuočių.

Talibanas reikalauja paleisti šimtus kalinių ir atitraukti armiją iš kai kurių genčių rajonų palei sieną su Afganistanu. Talibai siekia nuversti demokratiškai išrinktą Pakistano vyriausybę ir įvesti griežta islamo teisės versiją.

Bagdade nugriaudėjo šeši bombų sprogimai

Bagdade, daugiausia – šiitų gyvenamuose rajonuose, trečiadienį sprogo šešiuose automobiliuose padėtos bombos, žuvo mažiausiai septyni ir buvo sužeista dar 30 žmonių, pranešė saugumo pareigūnai ir medikai.

Atakos buvo įvykdytos maždaug 10 val. (ir Lietuvos laiku), penkiuose Irako sostinės rajonuose, šaliai minint 11-ąsias Bagdado kritimo per JAV invaziją metines.

Sprogimai griaudėjo kitą dieną po to, kai Irako saugumo pajėgos paskelbė, kad netoli Bagdado nukovė 25 kovotojus.

Šalyje yra kilęs susirūpinimas, kad sukilėliai gali kėsintis į sostinę prieš balandžio 30-ąją įvyksiančius rinkimus.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.