aA
Savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ Ukrainos admirolas ir buvęs pirmasis šalies ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo vado pavaduotojas Igoris Kabanenka pareiškė, jog Rusijos kariuomenė turi daug silpnų vietų
Ukrainos admirolas nurodė, iš kurios pusės tikėtis Rusijos kariuomenės puolimo
© AFP/Scanpix

„Analizuodamas tai, kas jau įvyko, kalbu apie konkrečias informacijos karo akcijas bei naujausią svarbią operatyvinę informaciją, siūlau atkreipti dėmesį į Pietus. Esu įsitikinęs, jog Kremliaus strategai tikrai nepriims sprendimo pulti tik iš vienos pusės. Ne toks jų stilius. O ir konkretaus tikslo brautis tik iš Rytų nėra“, - teigia I. Kabanenka, skelbia naujienų agentūra UNIAN.

„Logiškai mąstant, būtinas skubus smūgis iš Pietų, nes rusams reikia veikti labai greitai. Tokius veiksmus atlikti Rusijos kariai mokėsi per mokymus „Vakarai“, vykusius 2009-2013 metais“, - patikino kariškis.

Taip pat, kaip teigia I. Kabanenka, išlieka galimybė, jog rusai puls iš Šiaurės, kur prie sienų su Ukraina jau telkiamos galingos Kremliaus pajėgos. Tikslas – blokuoti (užsigrobti) valstybinio valdymo sistemą sostinėje, sako admirolas.

„Bent jau kol kas mūsų karių išteklių ir pajėgumo užtenka, norint aktyviai ir rezultatyviai apsiginti. Priešininko galimybių nevertėtų perdėti, rusai turi ir nemažai silpnų vietų. Mes atsilaikysime“, - pridūrė I. Kabanenka.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.