aA
Buvęs Regionų partijos deputatas Vladimiras Landikas „Espresso TV“ eteryje pareiškė, kad už neramumų organizavimą, konkrečiai, už Ukrainos saugumo tarnybos pastato užpuolimus Luhanske separatistams buvo mokama po 500 dolerių (apytikriai 1260 Lt.), o šiuos neramumus finansuoja Viktoro Janukovyčiaus šeima iš Maskvos.
Deputatas: separatistus Luhanske finansavo V. Janukovyčiaus šeima
© AP/Scanpix

„Už Ukrainos saugumo tarnybos užpuolimą mokama po 500 dolerių“, – praneša deputatas.

Jis taip pat pabrėžė, kad Luhansko srities gyventojai nepalaiko ekstremistinių išpuolių ir niekas nesiveržia į Rusiją. „Šios (separatistinės – red.) apraiškos nėra palaikomos. Pas mus ekstremizmas nemėgstamas“, – pabrėžė jis.

Be to, V. Landikas pranešė, kad vietos milicijoje, konkrečiai, Ukrainos vidaus reikalų ministerijos Luhansko srities vyriausiosios valdybos ryšių su visuomene skyriaus viršininkės Tatjanos Pohukaj žinioje yra pilna bazė „tituškų“, kurie buvo siunčiami į Kijevą dar Maidano metu, taip pat jie įjungiami į separatistines akcijas. „Šioji T. Pohukaj turi visas „tituškas“, kuriuos ji siunčia į Luhanską, o finansuoja aišku kas.“

V. Landiko teigimu, separatistinius neramumus Luhanske finansuoja Viktoro Janukovyčiaus šeima iš Maskvos.

Jis taip pat pareiškė, kad Luhansko separatistus palaiko dabartinis Regionų partijos vadovas Aleksandras Jefremovas. „Už jų stovi visi tie, kurie visada čia buvo – Regionų partijos gauja su Aleksandru Jefremovu priešaky. O tai reikalinga būtent jam ir jo komandai“, – pasakė V. Landikas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.