aA
Pirmadienį, apie 3.30 val., uostamiesčio policija gavo pranešimą, kad į betoninius remontui uždaryto Pilies tilto atitvarus atsimušė automobilis "Renault Megane", o išlipęs vairuotojas nuo mašinos nuėmė valstybinius numerius ir spardo automobilį.
Klapėdoje trečią kartą mėginta peršokti per remontuojamą ir uždarytą Pilies tiltą
Klapėdoje trečią kartą mėginta peršokti per remontuojamą ir uždarytą Pilies tiltą
© DELFI

Atvykę policijos patruliai prie mašinos rado pilietį Manfredą M., gim. 1991 m., kuris ką tik buvo nuėmęs valstybinius numerius ir juos įmetęs į mašinos saloną.

Piliečiui nustatytas vidutinis girtumo laipsnis - 2.13 promilės alkoholio. Iš Manfredo tiesiog liejosi sąmojis. Jis rusų kalba paaiškino, kad šiuo žygdarbiu norėjo išgarsinti savo šalį. Vėliau pragydo gražia lietuviška šnekta ir pradėjo aiškinti, kad jis norėjo peršokti tiltą.

Pilietis vietoje vairuotojo pažymėjimo pateikė Lietuvos studento pažymėjimą.

Kelių policijos biure paaiškėjo, kad šis jaunuolis neranda bendros kalbos su tvarka, įstatymais ir policija. Manfredas M., pirmą kartą policijai įkliuvo 2008 metų kovo 8 dieną, Ignalinos raj., Dūkšte, kai vairavo motociklą "Honda", neturėdamas vairuotojo pažymėjimo. Motociklas buvo neapdraustas. Bauda - 500 litų. 2009 m. birželio 13 d., Dūkšte, neturėdamas vairuotojo pažymėjimo, su automobiliu "VW Caravelle" neteisingai rikiavosi ir sukėlė avariją. Bauda 2100 litų. Tais pačiais metais sulaikytas, vairuojantis automobilį, kurio eksploatacija uždrausta. 2010 m., sausio 22 d., Vilniaus raj., jis su automobiliu "Audi - 80 Avant", 35 km/h viršijo greitį.

Po to, porą metų, prie vairo pagautas nebuvo, bet į policijos akiratį vis tiek pateko. 2012 liepos 10 d., Dūkšte, viešoje vietoje gėrė alų, savo veiksmais žeidė aplinkinius ir pažeidė viešąją tvarką. Po dviejų dienų, liepos 12-ą, vėl Dūkšte, Laisvės gatvėje, prie meteorologinės stoties, plyšavo ir rėkavo. Taip vėl pažeisdamas viešąją tvarką.

2013 m. Manfredas vėl išvažiuoja į trasą. Balandžio 30 d.,Vilniuje, Ozo gatvėje, jis vairuodamas automobilį "BMW - 530", vežė 7 žmones. Nepateikė vairuotojo pažymėjimą. Birželio 11 dieną sustabdytas Dūkšte, vėl nepateikė vairuotojo pažymėjimo. Po penkių dienų, Ignalinos rajone, Ažurkaklinės kaime policijos pareigūnai sustabdo automobilį "Audi -A6 Avant", kurį vairuoja Manfredas M. Jam nustatomas vidutinis girtumo laipsnis - 1.99 prom. O Ignalinos teismas jaunuolį
nubaudžia 2000 litų bauda ir dvejiems metams atima teisę vairuoti. Tad formaliai, prie mašinos vairo jis galėjo sėsti tik 2015 liepos mėnesį.

Be to, pilietis baustas už pokalbius telefonu vairuojant, už tai, kad sėdėjo ant galinės sėdynės neprisisegęs saugos diržo. O priešpaskutinis susidūrimas su policija, tai tiesiog komiškas. 2013
gruodžio 6 dieną, Klaipėdoje, Šilutės plente ėjo į kitą gatvės pusę ne per pėsčiųjų perėją, nors ji buvo šalia. Už tai nubaustas 40-ies litų  bauda.

Už pirmadienio nakties pasivažinėjimą jaunuolio laukia 5000 - 5500 litų bauda ir automobilio konfiskacija.

Per mažiau kaip mėnesį į remontui uždaryto Pilies tilto atitvarus sudužta jau trečias automobilis. Pirmasis automobilis ištiškęs įbetoninius blokus, buvo "Audi A 8". Šio automobilio ekipažas pabėgo.

Mašinoje buvo rasti pasieniečio dokumentai ir telefonas. Kaltę dėl šios avarijos bando prisiimti 18-etis stalius iš Šilutės rajono, niekada neturėjęs vairuotojo pažymėjimo. Kas vairavo automobilį
tiriama iki šiol.

Antrasis automobilis pabandęs įveikti betonines Pilies tilto apsaugas buvo taksi "Mercedes". Girtas vairuotojas bandė pabėgti, tačiau liudininkai nurodė labai vieną aiškią taksisto aprangos detalę. Jis
avėjo ryškiais žydros spalvos bateliais. Pagal juos jis ir buvo susektas už kilometro nuo įvyko vietos sėdantis į kitą automobilį. Jam nustatytas vidutinis girtumas.

Beje, kitas automobilio skrydis gali baigtis ne taip laimingai. Tame tilto krašte, kurį vis bando įveikti ne vietiniai arba girti automobilistai jau žiojėja skylės.Kitą automobilį gali tekti griebti iš vandens.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.