aA
Keli nacionalsocialistai su raiščiais ant rankovių dalyvavo pirmadienį mitinge prie Kauno savivaldybės, tačiau viešai nekalbėjo.

Kauno nacionalsocialistai propaguoja šiauliečio Mindaugo Murzos idėjas.

Lietuvos laisvės sąjungos pirmininkas Vytautas Šustauskas BNS korespondentui teigė, kad jis ir M. Murzai, ir jo pasekėjams kauniečiams sakė, kad kai jų organizacija bus įregistruota, "tada ir kalbėsimės. O kol kas kalbos apie bendravimą negali būti".

Mitingas Kaune įvyko savivaldybės tarybos rinkimus laimėjusios Lietuvos laisvės sąjungos vadovo iniciatyva. Naujoji Kauno taryba pirmą posėdį rengs balandžio 6 dieną. Kol kas daugumos koalicija taryboje nesuformuota.

"Jeigu tarp susirinkusių buvo nacionalistų, ar juos turėjome išvyti?", klausė V. Šustauskas.

Kauno nacionalsocialistai apskrities viršininko administracijai yra pateikę prašymą įregistruoti jų organizaciją ir laukia atsakymo.

Pasak V. Mažono, apskrityje juos remia apie 200 žmonių.

59 metų buvęs milicininkas sako esąs už itin griežtą tvarką mieste. Jo nuomone, "tik V. Šustauskas įvestų tvarką".

Vasario pabaigoje Šiauliuose dvidešimties žmonių iniciatyvinė grupė, vadovaujama M. Murzos, paskelbė steigsiantys Lietuvių nacionalsocialinę partiją (LNSP). Naujos partijos steigimo deklaraciją pasirašė asmenys iš Šiaulių, Kauno, Klaipėdos, Panevėžio, Marijampolės, Kuršėnų bei Tytuvėnų.

Partijos steigiamąjį suvažiavimą ketinama surengti per du mėnesius. Jame turi dalyvauti mažiausiai 400 delegatų.

Teisingumo ministerija per 2 metus 9 kartus atsisakė įregistruoti M. Murzos inicijuotas nacionalsocialines organizacijas.

Įkūrę politinę organizaciją, nacionalsocialistai ketina dalyvauti Seimo rinkimuose.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.