aA
Su prezidentu A. Terleckas kalbėjo rugpjūčio 19 dieną Vilniaus rotušėje vykusiame priėmime Pasaulio lietuvių bendruomenės nariams. Pokalbyje, pasak A. Terlecko, dalyvavo ir keletas Amerikos lietuvių, tarp jų ir Lietuvių žurnalistų asociacijos prezidentas Kęstutis Miklas.

A. Terleckui susidaręs įspūdis, jog prezidentas nuogąstauja, jog po Seimo rinkimų socialliberalai gali sudaryti vyriausybę su A. Brazausko socialdemokratine koalicija. Į šią koaliciją įeina Lietuvos demokratinė darbo partija, Lietuvos socialdemokratų partija, Lietuvos rusų sąjunga ir Naujosios demokratijos partija.

BNS telefonu susisiekė su JAV gyvenančiu K. Miklu ir pasiteiravo apie minėtą pokalbį su prezidentu.

Pasak K. Miklo, rugpjūčio 19 dienos pokalbyje Rotušėje V. Adamkus sakė, jog jam būtų gaila, jeigu po rinkimų Lietuvos politika pakryptų į kitą pusę. K. Miklo nuomone, V. Adamkus kalbėjęs apie atvejį, jeigu daugumą Seime laimėtų Naujoji sąjunga.

K. Miklas sakė negalįs tiksliai atsiminti, ar pokalbio metu prezidentas minėjo, jog socialliberalai po rinkimų gali sudaryti vyriausybę su kairiaisiais. Tačiau pats K. Miklas tokios galimybės neatmetė, motyvuodamas ją gerais Naujosios sąjungos pirmininko A. Paulausko ir A. Brazausko santykiais.

A. Brazauskas rėmė A. Paulausko kandidatūrą į prezidentus 1997 metais. A. Brazauskui priėmus pasiūlymą tapti socialdemokratinės koalicijos garbės pirmininku ir šios koalicijos kandidatu į premjerus, A. Paulauskas apgailestavo, jog vėl siūloma pasirinkti iš dviejų - kairės ir dešinės alternatyvos. Socialliberalai teigia, jog jie atstovauja trečiajai galimybei. Oficialiai socialliberalai save laiko centro kairės partija.

BNS paprašė prezidento patarėjo Dariaus Kuolio pakomentuoti Lietuvos laisvės lygos lyderio A. Terlecko teiginius, esą V. Adamkus apgailestauja dėl savo paramos Naujajai sąjungai ir nuogąstauja, jog po rinkimų ji gali sudaryti vyriausybę su dabartine kairiaja opozicija.

D. Kuolys BNS pareiškė, jog prezidentas rinkimų kampanijoje neremia jokių politinių partijų.

Paprašytas patikslinti, ar nepasikeitė prezidento nuomonė apie Naująją sąjungą, D. Kuolys teigė, jog prezidentas gali pakartoti tik tai, ką sakė po savivaldybių rinkimų.

Prezidentas tuomet sakė, jog NS yra rimta politinė jėga, gavusi didelės daugumos rinkėjų pritarimą.

Tai, pasak D. Kuolio, buvo ne prezidento parama, o faktų konstatavimas.

Tačiau D. Kuolys sakė, jog prezidentas yra susirūpinęs, ar po rinkimų bus sudaryta konstruktyvi vyriausybė.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.