aA




Pastaruoju metu vis dažniau kalbama apie Lietuvos pasirengimo planus euro įvedimui, o sukčiai labai greitai prisitaiko prie šalies ekonomikos realijų – į gyventojų namus užsukę ir bankų atstovais prisistatę sukčiai siūlo išsikeisti namuose laikomas santaupas į eurus, labai palankiu kursu, o vėliau paaiškėja, kad eurai – padirbti.
Kol valdininkai planuoja įvesti eurą, sukčiai juos jau „surašinėja“
© Scanpix

Mažeikių policija informuoja, kad kitas sukčiavimo būdas kaip išvilioti pinigus, kada mokesčių inspektoriais prisistatantys sukčiai ateina į namus ir bando surašyti žmonių namuose laikomų litų numerius bei perspėja, kad to nepadarius, po euro įvedimo tie pinigai paprasčiausiai dings – nė vienas bankas jų nebepriims.

Lietuvoje jau fiksuojami tokio pobūdžio sukčiavimai, todėl įspėjame gyventojus - jei sulaukėte pasiūlymo geresniu kursu pakeisti litus ar juos suregistruoti, nurašant banknoto serijos numerį, galite būti visiškai tikri – jūs bendraujate su apsimetėliu.

Nei bankų, nei kitų institucijų atstovai po namus nevaikšto ir tokių paslaugų gyventojams niekada nesiūlo. Taip pat galimi atvejai, kai sukčiai tokią paslaugą pasiūlys atlikti patys, pasinaudodami elektronine bankininkyste ir taip išviliodami iš gyventojų jų internetinės bankininkystės kodus, o vėliau pasisavindami sąskaitose esančius pinigus, ar gyventojo vardu paimdami greituosius kreditus.

Policija įspėja - netikėti tokiais „kurjeriais“ ir jokiu būdu nepatikėti jiems savo pinigų bei informuoja, jog tokios valiutų keitimo operacijos yra tik bankų kompetencija ir jos vykdomos bus tik bankuose.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.