aA
Penktadienį Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) pareiškinius dokumentus pristatė Demokratinės darbo ir vienybės partijos pirmininkė, Prezidento Algirdo Brazausko našlė Kristina Brazauskienė.
K. Brazauskienė: nereikia durniams kelio duoti
© DELFI / Valdas Kopūstas

K. Brazauskienė - 10-oji pretendentė per dvi pastarąsias dienas VRK įteikusi dokumentus, reikalingus siekiant šalies vadovo posto.

K. Brazauskienė VRK dokumentus turėjo pristatyti dar ketvirtadienį, tačiau dėl savo 65-ojo gimtadienio jubiliejaus to nepadarė.

Penktadienį A. Brazausko našlė VRK buvo laukiama 13.00 val., bet šį kartą atvyko beveik valanda anksčiau.

"Aš viena atėjau, kad nebūtų man konkurencijos", - pasirodžiusi VRK juokavo K. Brazauskienė ir pridūrė, kad šiuose rinkimuose "nereikia durniams kelio duoti". Šalies vadovės posto siekianti Demokratinės darbo ir vienybės partijos pirmininkė nurodė, kad rinkimų kampaniją finansuos iš savų lėšų.

"Aš dar nepaskelbiau sąskaitos, prašyti neprašysiu, nes negaliu prašyti mano aplinkos žmonių, kurie turtingi, nes pasakys, kad "tu iš savęs imk, ko tu čia ubagauji". O iš tų žmonių, kurie į mane kreipiasi, prašo... Tai ką, jeigu jie prašo paramos, skambina ir verkia, kad neturi už ką duonos, pieno nusipirkti, tai, klausykite, pas juos prašysiu 40 litų?", - stebėjosi moteris.

Savo atsakymą, kodėl mano, kad bus gera prezidentė, K. Brazauskienė, kuri yra vienintelė konkurentė moteris antrosios kadencijos siekiančiai Daliai Grybauskaitei, motyvavo didelėmis pastangomis, išreiškė norą, kad žmonės Lietuvoje būtų drąsesni, stebėjosi ją smerkiančiais dėl to, kad eina į prezidento rinkimus.

Nuo ketvirtadienio VRK pradėjo pretendentų būti kandidatais į Respublikos Prezidentus pareiškinių dokumentų pateikimą. Pretendentas turi pats atvykti ir pateikti dokumentus.

Dokumentus VRK jau pristatė Darbo partijos kandidatas Artūras Paulauskas, Lietuvos žaliųjų partijos pirmininkas Linas Balsys, Socialdemokratų kandidatas Zigmantas Balčytis, Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas, signataras Rolandas Paulauskas, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatas Bronis Ropė, Prezidentė D. Grybauskaitė, Seimo narys Naglis Puteikis. Pirmadienį dokumentus VRK pateikti ketina Danutė Balsytė-Lideikienė.

Šeštadienį VRK rengia posėdį, kurio metu bus tvirtinami pretendentų pareiškiniai dokumentai. Po to bus išduodami rinkėjų parašų rinkimo lapai. Juos galės atsiimti patys pretendentai arba raštu įgalioti jų atstovai.

Prezidento rinkimai vyks gegužės 11-ąją.

Politinės kampanijos dalyviais užsiregistravo 19 asmenų.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.