aA
Europos Sąjungos sankcijos, numatančios draudimą keliauti ir sąskaitų įšaldymą, greičiausiai bus taikomos Vidaus reikalų ir Teisingumo ministerijų vadovams, praneša zn.ua.
Viktoras Janukovyčius
Viktoras Janukovyčius
© AFP/Scanpix

Dar iki savaitgalio turi būti sudarytas Ukrainos pareigūnų, kuriems taikomos vizų ir finansinės sankcijos, sąrašas. Beje, į jį kažin ar bus įtrauktas Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovyčius.

Apie tai naujienų agentūrai AFP, pasibaigus ES užsienio reikalų ministrų susitikimui, kuriame buvo aptariama situacija Ukrainoje, pranešė Europos diplomatai.

Europos Sąjungos ministrai aptarė galimas sankcijas prieš tuos, kurie yra atsakingi už pralietą kraują. Austrijos užsienio reikalų ministras Sebastianas Kurzas sakė: „Manau, kad būtų svarbu papildomai priimti sprendimą apie embargo įvedimą ginklų tiekimui tam, kad būtų duotas aiškus ženklas“.

Dokumente siūloma skubos tvarka susitarti dėl sankcijų prieš žmones, „atsakingus už prievartą ir pernelyg didelės jėgos naudojimą“. Dokumente taip pat nurodoma, kad ES įveda embargą „ginklų tiekimui ir draudimą tiekti įrangą, kuri gali būti panaudota vidaus represijoms“.

Sankcijos, numatančios draudimą keliauti ir sąskaitų įšaldymą, greičiausiai bus taikomos Vidaus reikalų ir Teisingumo ministerijų vadovams.

Dokumente bus nurodomas asmenų sąrašas, tačiau ES diplomatas naujienų agentūrai AFP sakė, kad V. Janukovyčiaus pavardės tame sąraše greičiausiai nebus. Su anonimiškumo sąlyga kalbėti sutikęs diplomatas teigė, kad į sąrašą įtrauktų pareigūnų pavardės oficialiai nebus skelbiamos.

Apie sankcijas V. Janukovyčiui ir kitiems aukštiems pareigūnams jau paskelbė ir Kanada.

Kol kas šalies atstovai nepaskelbė konkrečių asmenų pavardžių, kuriems bus taikomos sankcijos. Kanados Ministras Pirmininkas Stephenas Harperis pranešė, jog Kanada įšaldys V. Janukovyčiaus ir kitų aukštų pareigūnų sąskaitas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.