aA
Teisingumo ministerija skolinga milijonus nemokamą teisinę pagalbą teikiantiems advokatams.
Valstybė skolinga advokatams milijonus
© DELFI (D.Sinkevičiaus nuotr.)

Teisingumo ministerijos (TM) duomenimis, praėjusių metų pabaigoje valstybės skolos advokatams, teikiantiems nemokamą teisinę pagalbą, siekė apie 5,5 mln. litų, rašo „Lietuvos žinios“.

Advokatų tarybos pirmininko pavaduotoja Liudvika Meškauskaitė pripažįsta, kad advokatai, teikiantys valstybės garantuojamą teisinę pagalbą, verčiami dirbti beveik už dyką. „Valstybė su advokatais neatsiskaito metų metais ir už tai nemoka jokių palūkanų“, - teigė ji. „Ką šiandien galėtume priversti dirbti nemokamai? - retoriškai klausė Advokatų tarybos pirmininko pavaduotoja.

Teisingumo ministerijos atstovai teigia, kad valstybės skolos advokatams už antrinės teisinės pagalbos teikimą susidarė krizės laikotarpiu, kai šiai sričiai buvo sumažintas finansavimas. „Krizės metu mažėjo ir žmonių pajamos, todėl pagal nustatytas taisykles daugiau piliečių galėjo gauti nemokamą teisinę pagalbą“, - tvirtino TM Informacijos valdymo ir visuomenės informavimo skyriaus patarėjas Audris Kutrevičius. Šiais metais valstybės garantuojamai teisinei pagalbai numatyta 15,4 mln. litų, tad, lyginant su praėjusiais metais, šis finansavimas padidintas 4,4 mln. litų. „Dabar skolos mažėja kiekvieną savaitę“ – teigė atstovas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.