aA
Krašto apsaugos ministerija siekia iškeldinti karininkus iš tarnybinių butų.
Karininkams gresia likti benamiais
© DELFI / Valdas Kopūstas

Kaip rašo dienraštis „Lietuvos žinios“, kariams ir karininkams atstovaujanti įstaiga Karių teisių gynimo centras (KTGC) apsiėmė atstovauti grupei atsargos bei tarnybą netrukus baigsiančių karininkų - Nepriklausomos Lietuvos kariuomenės kūrėjų, kuriuos KAM siekia iškeldinti iš tarnybinių butų, nors pagal darbo sutartis, pasirašytas iki 1995 metų, šios patalpos, išėjus į pensiją, jiems turėjo būti paliktos.

Pasak KTGC vadovo Laimono Janko dėl šios problemos artimiausiu metu bus kreipiamasi ir į Europos kariškių interesus ginančią asociaciją „Euromil“.

Perspektyva tapti benamiams gresia kelioms dešimtims karininkų, prieš 20 metų atsiliepusių į valstybės kvietimą prisidėti kuriant nepriklausomos Lietuvos kariuomenę.

Tuomet trisdešimtmečiai ir keturiasdešimtmečiai vyrai, atsisakę turėtų darbų, kai kurie ir aukštų pareigų sovietų kariuomenėje, teikiamų garantijų, tikėjo vienintele jiems žadėta garantija: baigus tarnybą likti gyventi tarnybiniame bute.

Savo ruožtu Krašto apsaugos ministras Juozas Olekas teigia nepritariąs tarnybinių butų privatizavimui.

„Vienai mažai karių grupei suteiktos išskirtinės sąlygos privatizuoti valstybės turtą ar juo naudotis diskriminuotų ir kitus toje pačioje krašto apsaugos sistemoje tarnaujančius ar tarnavusius karius, kurie nėra ir nebuvo aprūpinti tarnybiniais butais dėl šių butų stokos ar sąžiningai laikydamiesi įstatymo nuostatų sąlygų iš jų išsikėlė", - teigė ministras.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.