aA
Ketvirtadienį padėtis Lvove, Ukrainoje, yra pakankamai rami, miesto merijos savigynos būriai bando kontroliuoti situaciją, praneša Kijeve gyvenanti lietuvė Beatričė Beliavciv.
Lietuvė Lvove: valdžios provokatoriai nori Lvove destabilizuoti padėtį
© Reuters/Scanpix

Lvovo merija su meru priešakyje yra sudariusi savigynos būrius, kurie bando kontroliuoti mieste esančią situaciją, todėl kad milicija yra visiškai neveiksni po nakties iš 18 d. į 19 d., kada buvo suniokoti pastatai.

„Matosi, kad valdžios provokatoriai nori Lvove destabilizuoti padėtį, kad mieste būtų suirutė, chaosas, kad vyktų vandalizmas, ir tokiu atveju Lvovas negalėtų remti Maidano. Tačiau Lvovo savivalda pakankamai neblogai tvarkosi, todėl ketvirtadienį mieste jau visiškai ramu“, – LRT televizijai sako B. Beliavciv.

Naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį provokatoriai bandė organizuoti minią, kurią sudarė 15–20 metų labai agresyviai nusiteikę jaunuoliai, kad jie eitų deginti „Epicentru“ prekybos centro, bet savivaldos būriams pavyko minią nuraminti ir įtikinti, kad to daryti nereikia, nes tai visiškai destabilizuotų padėtį mieste.

Daug labai žmonių vyksta į Kijevą paremti Maidano, nepaisant labai sudėtingo susisiekimo.

Lvovo ligoninės priima sužeistuosius iš Kijevo.

www.lrt.lt