aA
Airijoje sulaikė moterį, kurį, įtariama, leido daugeliui vyrų seksualiai išnaudoti savo dukterį kelerius metus – nuo tada, kai mergaitei buvo ketveri iki kol jai sukako devyneri.
Airijoje 10-metė lietuvė papasakojo, kad mama ją penkerius metus dalijo vyrams
© Shutterstock nuotr.

Kaip informuoja mirror.co.uk, mergaitė, kurios abu tėvai – lietuviai, papasakojo tyrėjams, kad ją penkerius metus seksualiai išnaudojo keli vyrai. Šiuo metu sulaikyti septyni įtariamieji.

Šaltinis pasakojo: „Tai vienas šiurpiausių vaiko išnaudojimo pavyzdžių, su kokiu tik teko susidurti teisėsaugininkams. <...> 10 balų skalėje įvertinčiau 20-ia balų.“

Leidinys „Irish Mirror“ išsiaiškino, kad mergaitę pernai paėmė į globą Sveikatos apsaugos agentūra.

Per pokalbius su vaikų psichologu mergaitė teigė, kad ją nuo ketverių iki devynerių metų pakartotinai seksualiai išnaudodavo keli vyrai. Mergaitė gyveno su motina Pietų Dubline. Ji pasakojo, kad motina vesdavo ją pas vyrus į namus, kur ją įvairiausiais būdais seksualiai išnaudodavo.

Tyrėjams nepavyko išsiaiškinti, ar moteris gaudavo už savo dukters išnaudojimą pinigų. Pareigūnai mano, kad nepaisant mergaitės pasakojimų, ją seksualiai išnaudojo trejus metus – nuo tada, kai jai buvo šešeri iki devynerių metų.

Praėjusį trečiadienį policija sulaikė septynis įtariamuosius – dvi moteris, įžengusias į penktą dešimtį, ir penkis vyrus, nuo 19 iki 47 m. amžiaus.

Manoma, kad viena moteris – mergaitės motinos draugė. Keturi sulaikytieji – vyrai iš Rytų Europos, penktasis – britas. Šiuo metu visi įtariamieji parai sulaikyti keliose policijos nuovadose Pietų Dubline.

Airijos žiauraus elgesio su vaikais prevencijos organizacijos direktorė Caroline O‘Sullivan sakė, kad tokie atvejai turi paskatinti mažametes aukas nebijoti prabilti.

Ji teigė: „Vienintelis teigiamas aspektas – kad mato, jog reaguojama. Kad į vaiko skundus žiūrima rimtai, kad suimami (įtariamieji). <...> Daugelio tėvų rūpestis – kaip apsaugoti savo vaiką. <...> Mes galime paaiškinti vaikams, kaip išvengti nepageidaujamo lietimo ir erzinimo ir panašių dalykų. Tik Airijoje tėvai labai pasyviai tai daro. Mes sugebame paaiškinti vaikams, kaip saugiai pereiti gatvę, kaip apsisaugoti nuo daugelio dalykų, bet labai dažnai tėvai vengia kalbėti apie seksualinę prievartą.“

C. O’Sullivan paragino tėvus paprastais, suprantamais žodžiais paaiškinti vaikams, kas gali nutikti.

DELFI.lt