aA
Ukrainos sostinėje Kijeve per neramumus nukentėjo Lietuvos pilietis, BNS trečiadienį patvirtino Lietuvos užsienio reikalų ministerija. Lietuvos ambasadorius Ukrainoje Petras Vaitiekūnas papasakojo, kokių aplinkybių auka tapo šis žmogus.
Paaiškėjo, kokiomis aplinkybėmis Kijeve nukentėjo Lietuvos pilietis
© Reuters/Scanpix

Lietuvos diplomatas „Lietuvos ryto“ televizijos žinioms telefonu sakė, kad nukentėjusysis - 12 metų Ukrainoje dirbantis verslininkas. Jo įmonės biuras buvo užimtas Maidano sukilėlių, o po kurio laiko į patalpas įsiveržė „Berkut“. Nuo jėgos struktūrų būtent ir nukentėjo lietuvis. „Lietuvį sumušė. Nuvykęs į ligoninę jis atrado, kad kojoje dar ir šratų yra“, - pasakojo ambasadorius.

Nukentėjęs Lietuvos pilietis šiuo metu jau gydosi namuose. Kol kas jis su spauda bendrauti nenori, todėl nei pavardė, nei kiti duomenys kol kas nebus skelbiami.

"Gauta informacija, kad Kijeve antradienio vakarą sužeistas Lietuvos pilietis", - BNS sakė užsienio reikalų ministro atstovė spaudai Rasa Jakilaitienė.

Pasak jos, lietuvis sužeistas Kijeve, bet ne protestų centru tapusioje Nepriklausomybės aikštėje. Daugiau informacijos anksčiau nebuvo teikiama pačio nukentėjusiojo prašymu.

Prieš prezidentą Viktorą Janukovyčių nukreipti protestai Ukrainoje pastarosiomis dienomis peraugo į kruvinus susirėmimus, žuvo dešimtys žmonių.

Lietuvos ambasados Kijeve gynybos atašė Mindaugas Kviklys DELFI patvirtino, kad vakar per specialiosios paskirties būrio „Berkut“ šturmą nukentėjo Lietuvos pilietis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.