aA
„Kas vyksta Kaune“ skaitytojai antradienį prieš vidurnaktį pranešė, kad policijos pareigūnai, besivydami nestojusį automobilį, į jį rėžėsi. Iš automobilio iššokusį jaunuolį pareigūnai nusivijo pėsčiomis, o vairuotoją sulaikė.
Naktinės gaudynės: pareigūnai rėžėsi į tvorą, bet sulaikė bėglį su įdomiu turiniu
© Kauno aps. VPK

Pareigūnai sužinoję, kad į įvykio vietą atvyko žurnalistas, atsakė, kad „labai negerai“ ir aplinkybių nekomentavo, teigė, kad jiems uždrausta teikti bet kokią informaciją.

Tuo tarpu šalia gyvenantis vyriškis papasakojo, kad pareigūnai su tarnybiniu „VW Transporter“ persekiojo automobilį „Opel Corsa“, sprunkantį siauromis ir slidžiomis gatvelėmis, jungiančiomis Pramonės ir Krėvės prospektus, 90-ies laipsnių posūkyje ties Kauno kolegijos bendrabučiu nesuvaldė automobilio ir rėžėsi į namo tvorą.

Gyventojas, netrukus išėjęs apžiūrėti apgadintos tvoros, pamatė, kad vieną, apie 20-ies metų jaunuolį pareigūnai sulaikė, o priėjęs prie bėglių automobilio, pamatė, kad jame mėtosi automobilių garso grotuvas, peiliai.

Automobilio nesuvaldė ne tik pareigūnai, bet ir bėgliai, važiavę opeliu. Jie trenkėsi į kelio bortelį, jų kelionė automobiliu baigėsi.

Apie situacijos rimtumą bylojo per 10 atvykusių pareigūnų, tame tarpe ir kriminalistų. Vėliau turėjo atvykti ir kelių policijos pareigūnai, kad užregistruotų eismo įvykį.

Kauno apsk. vyriausiojo policijos komisariato duomenimis, gaudynės prasidėjo kai patrulių rinktinės pareigūnų dėmesį patraukė automobilio „Opel Corsa“ vairuotojas. Pagal išvaizdą jis atrodė nepilnametis. Be to, pastarasis, pastebėjęs policijos pareigūnus, akivaizdžiai sutriko, pradėjo automobiliu važiuoti atbuline eiga. Kilus įtarimui, kad „Opel Corsa“ vairuotojas gali neturėti teisės vairuoti transporto priemonę, patruliai nusprendė sustabdyti minėtą automobilį ir patikrinti vairuotojo dokumentus.

Persekioto automobilio „Opel Corsa“ vairuotojas buvo sulaikytas, kai po avarijos bandė sprukti bėgte. Keleivis paspruko.

Eismo įvykio metu žmonės nesužaloti, apgadinti abu automobiliai, tvora ir vartai. Įvykio aplinkybes tiria Kauno apskr. VPK Kelių policijos valdybos pareigūnai.

Nustatyta, kad minėtą automobilį vairavo šešiolikmetis.
Persekiotame „Opel Corsa“ buvo rasta: multimedijos įrenginys, keli atsuktuvai, replės ir kt. daiktai. Pareigūnai aiškinsis ar daiktai nėra vogti.

Kas vyksta Kaune