aA
Prancūzijos pareigūnai antradienį suėmė 48-erių vyrą, siejamą su trijų iš Irako kilusių britų bei vieno dviračiu važiavusio prancūzo nužudymu Alpėse 2012 metais.
Įtariamojo fotorobotas
Įtariamojo fotorobotas
© AP/Scanpix

Pasak Ansi prokuroro Erico Maillaudo, vyriškis, kuris yra iš Aukštutinės Savojos regiono, buvo uždarytas į areštinę. Lapkritį buvo paskelbtas netoli žudynių vietos matyto įtarimą sukėlusio motociklininko fotorobotas.

„Šis suėmimas, kuris gali būti ne vienintelis, yra rezultatas liudininkų parodymų“, gautų išplatinus fotorobotą, sakė O.Miallaud.

Pasak jo, „tiesioginio ryšio“ tarp šio vyro ir nusikaltimo aukų nėra. Tyrimui artimi šaltiniai perspėjo, kad vyriškis galėjo būti suimtas tik apklausai.

Vienas tyrėjams artimas šaltinis nurodė, kad policija atliko kratą suimtojo namuose netoli nusikaltimo vietos, pareigūnų veiksmus stebėjo juose buvusi suimtojo gyvenimo draugė.

Šaltinis apibūdino suimtąjį kaip „nekalbų kalnų žmogų“ ir ginklų mėgėją, gyvenantį atsiskyrus nuo visuomenės.

Vyriškis „labai buvo panašus“ į įtariamojo atvaizdą, kuris buvo sudarytas pagal liudininkų parodymus, sakė prokuroras.

Pirmą kartą Prancūzijos pareigūnai suima įtariamąjį šioje byloje, sukėlusioje ant kojų pareigūnus abiejose Lamanšo pusėse.

50-metis po Prancūziją su šeima keliavęs Saadas al-Hilli, jo 47-erių žmona Iqbal ir jos 74-erių motina Suhaila al-Allaf buvo nužudyti BMW automobilyje stovėjimo aikštelėje prie Ansi ežero 2012 metų rugsėjo 5 dieną.

Sutuoktinių dvi jaunos dukros liko gyvos; tačiau vyresnioji buvo pašauta ir smarkiai sumušta.

Dviračiu pro šalį važiavęs prancūzas Sylvainas Mollier taip pat buvo nušautas, bet, anot tyrėjų, jis atsitiktinai pasipainiojo žudikui.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.