aA
Pasienyje su Rusija veikiančiame Ramoniškių punkte tarnybos metu sulaikyti piktnaudžiavimu įtariami pasienietė ir muitininkas.
Baigiantis darbo dienai, pasienietei ir muitininkui uždėti antrankiai
© Dienraštis „Klaipėda“

Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) praneša, kad juos pirmadienį sulaikė Pagėgių rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus ir Imuniteto poskyrio pasieniečiai, bendradarbiaudami su Muitinės departamento Tarnybinių tyrimų tarnybos pareigūnais.

Šie veiksmai buvo atliekami vykdant anksčiau VSAT Pagėgių rinktinėje pradėtą ikiteisminį tyrimą dėl kontrabandos per Ramoniškių punktą. 31-erių VSAT pareigūnei ir 46-erių muitinės inspektoriui, sulaikytiems tarnybos vietoje baigiantis jų darbo laikui, buvo pareikšti įtarimai dėl piktnaudžiavimo tarnyba.

Kratos metu vieno iš sulaikytųjų namuose rasta paslėpta apie 140 tūkst. litų įvairia valiuta, todėl tyrimas byloje tęsiamas ir dėl galimo neteisėto praturtėjimo.

VSAT atliekamą ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.