aA
Vasario 16 d., 16.25 val. gautas pro šalį važiuojančio asmens pranešimas, kad Telšiuose, Ruišėnų k. ant kelio buvo apvirtęs automobilis, kurį žmonės bandė atversti, tačiau tuomet jis užsidegė. Pranešėjas teigė, kad prie atvira liepsna degančio automobilio vaikšto žmonės.
Vasario 16-ąją atšventusio telšiškio laukia staigmena: jam miegant bičiuliai sudegino automobilį
© Telšių aps. VPK

Policijos pareigūnai informuoja, kad vykstant į įvykio vietą, likus maždaug 1 km iki jos, buvo sustabdytas atvažiuojantis automobilis, kurį vairavo pilietis D. K. (gim. 1989 m., gyv. Telšių r., Viešvėnų k.).

Automobiliu važiavo dar trys jaunuoliai iš Viešvėnų kaimo – D. K. (gim. 1994 m.), E. A. (gim. 1992 m.) ir V. E. (gim. 1988 m.).

Kartu su jais pareigūnai nuvyko į įvykio vietą, kur pamatė degantį automobilį, kuris jau buvo nudegęs, išdegęs automobilio salonas. Nė vienas iš buvusių jaunuolių neprisipažino, kad tai jų automobilis. Visi tvirtino važiavę pro šalį.

Atlikus asmenų apžiūrą, pas D. K. buvo rastas mobiliojo ryšio telefonas.

Peržiūrėjus jame esančius vaizdo įrašus, matėsi, kaip drauge esantys jaunuoliai padega automobilį bei nuima jo valstybinius numerius (jie rasti žolėje, keletas metrų nuo automobilio).

Jaunuoliai pristatyti į policijos komisariatą aplinkybėms patikslinti.

Pirmadienį, vasario 17 d., istorija pasisuko kiek netikėtai. Išvakarėse 1,77 prom. "pripūtęs" A. E., matyt, pergalvojo ką padarė. Pas pareigūnus atėjęs jaunas vyras papasakojo, kad "Mazda 626" priklauso jų bičiuliui. Tik vat bičiulis apie sudegintą automobilį dar nežino.

Anot E. A., važinėjant mašina baigėsi kuras. Tad jam ir kilusi mintis sudeginti automobilį.

Ar vaikinams teks stoti prieš teismą už turto sugadinimą, priklausys nuo automobilio savininko reakcijos. Tiesa, kuris vairavo lieka neaišku.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.